Helyi munkát a helyi embereknek!

(0 Szavazat)41 megjelenítés

Gyergyói vállalkozókkal egyeztettek a megyei tanács szakemberei

Vállalkozói fórumot tartottak Gyergyószentmiklóson március 11-én a városi RMDSZ kezdeményezésére, közel negyven helyi vállalkozó, és a megyei tanács szakembereinek bevonásával. Barti Tihamér gyergyószentmiklósi RMDSZ-elnök és Bende Sándor Gyergyó területi RMDSZ-elnök meghívására az eseményen Hargita Megye Tanácsának képviseletében részt vett Borboly Csaba elnök, Birta Antal vagyongazdálkodási igazgató, Csiszér Botond Benedek, a megyei utak igazgatóságának vezetője, Orbán Béla közszolgáltatási igazgató és Szabó Barna, a közbeszerzési és közszállítási igazgatóság vezetője. Az igazgatók egyenként vázolták az adott szakterületen felmerülő konkrét munkálatokat és témaköröket, amelyekre a megyei tanács helyi vállalkozók jelentkezését várja.

– Hargita Megye Tanácsának legfőbb célja a helyi cégek támogatása, helyi munkahelyek teremtése. Számos európai uniós projektet bonyolítunk le, nagy értékű útépítési és -felújítási munkálatokat végzünk, rengeteg olyan programunk van, amely része a megyei tanács napi működésének, és nem mindegy, hogy ezeket a munkákat helyi cégek vagy más megyéből, esetleg külföldről érkező vállalkozók végzik el – mondta Borboly Csaba.

 

A tanácselnök kifejtette, hogy a mai napig számos előítélettel kell megküzdeniük a helyi vállalkozók részéről, miszerint előre el van döntve egy-egy munkálat sorsa, nem érdemes pályázni.

– Régen talán így működtek a dolgok, de ma az elektronikus közbeszerzési rendszer segítségével tiszta versenyhelyzetet tudunk teremteni, amelyben országos szinten első helyen áll Hargita Megye Tanácsa a tavalyi 152 meghirdetett közbeszerzéssel. Remélem, hogy a folyamatosan bővülő tevékenységünkhöz egyre inkább partnerekre találunk a helyi vállalkozókban, hiszen csak így érhetjük el, hogy a helyi munkálatokat helyi munkavállalók végezzék el – fejtette ki a tanácselnök.

A megyei tanács szakemberei először a Gyergyó környéki vállalkozókkal egyeztettek, de a közeljövőben szeretnének találkozni Udvarhelyszék és Csíkszék vállalkozóival is.  

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774