Helyi és hagyományos termékeket vásárolhattak Csíkszeredában

( Szavazat)23 megjelenítés
Február harmadik szombatján, 18-án a hideg ellenére ismét megtelt a csíkszeredai megyeháza oszlopsora közötti tér helyi és hagyományos termékeket eladókkal és vásárlókkal. Ez alkalommal a Helyi és Hagyományos Termékek Havi Vásárát a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Megyei Agrárkamara szervezte meg.
A vásár már hagyománnyá kezd válni a megyeközpontban, sokan itt szerzik be a hús-, sajt-, pék- és méztermékeket, de hagyományos készítésű szappanoktól kezdve a nagy hidegben jó szolgálatot tevő kötött gyapjúzoknin keresztül egészen a hagyományosan festett játékbútorokig sok mindent megvásárolhattak, és meg is vásároltak, a helyi termékek kedvelői. A megyei tanács által nemrég megszervezett sajtkészítő tanfolyamon elsajátított tudás eredménye is már látható volt néhány sajtkészítő pultján, a vásárlók kíváncsian kóstolgatták a sajtkülönlegességeket.
A megyei tanács a vásárok szervezésével szeretné segíteni a helyi termelőket az értékesítésben, ugyanakkor a vásárlók számára is megteremti a lehetőséget, hogy rendszeresen vásárolhassanak egészséges helyi termékeket. A termelő és a vásárló közvetlen kapcsolata egy méltányosabb kereskedelmet jelent mindkét fél számára. A helyi anyagi és humánerőforrások hasznosításán, valamint a helyi termelők által előállított termékek piacra juttatásán kívül a vásárok fontos szereppel bírnak a hagyományos termékek és mesterségek megőrzése és az ífjú nemzedéknek való továbbadása szempontjából is.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774