Hatékonyabb kommunikáció az egészségügyben

( Szavazat)27 megjelenítés
Idei utolsó soros havi ülését tartotta Hargita Megye Tanácsa december 18-án, kedden. Borboly Csaba elnök hiányában az ülést Petres Sándor alelnök vezette, a 29 jelen levő taggal a tanács határozatképes volt.  
 Többek között útjavításról, nyertes pályázatokról, fejlesztésekről tárgyaltak és döntöttek a tanácstagok. Egész Hargita megyét átfogó egészségügyi számítógépes rendszer létrehozásáról szóló projektet hagytak jóvá, amely minőségibb szolgáltatást biztosít. A rendszerben időben továbbítják az információkat az intézmények, elősegítve a diagnosztizálást, a megelőzést és a kezelést. Megvalósítására a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház nyert pályázatot, a rendszerbe továbbá bekapcsolódik a székelyudvarhelyi, a gyergyószentmiklósi, a maroshévízi kórház és a tölgyesi pszichiátriai intézet. A projekt költségéhez a megyei tanács a 2%-os önrésszel járul hozzá, továbbá előtámogatásként 822 ezer lejjel, amely mozgó tőkét képez a pályázat során, később pedig visszatérítik.
Korszerűsítik a 123-as megyei utat, az erre vonatkozó műszaki tervet elfogadta a megyei tanács. Az Úzvölgye felé vezető, csinódi utat korábban lekövezték, kialakították az útalapot és a sáncokat. Erre kerül aszfaltburkolat 6,3 km-es szakaszon. Elfogadták azokat az energiahatékonyságra vonatkozó alapelveket, amelyeket a közbeszerzéseknél vesz ezentúl figyelembe Hargita Megye Tanácsa. Az intézkedés célja, hogy a Hargita megyei beruházásokat minél környezetbarátabbá tegyék. Terítékre került Hargita Megye Tanácsa Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóságának projektje a csíkszeredai Szent Anna Elhelyező Központ bezárására, valamint hét családi típusú ház és egy rekuperációs központ létrehozására vonatkozóan. Elekes Zoltán igazgató ismertette: korábban elfogadta a tanács a kivitelezési tervet, de a helyszín fertőzött volt, mivel ott növényvédelmi központ működött. Ezt fertőtlenítették, de emiatt elhúzódott a projekt kivitelezése, a pályázat időtartama lejárt. Utóbbi meghosszabbítására született kormányhatározat, így a jövő évben folytatják a munkálatokat.
Hargita Megye Tanácsa alapító tagként részt vesz a Hargita-hegység Közösségi Fejlesztési Társulás létrehozásában. Az alakulat közgyűlésein Incze Csongor és Bege Károly képviselik a megyei tanácsot, döntöttek a tanácstagok. A társulás célja a térség természeti adottságainak megvédése, sportolásra alkalmas helyek kialakítása, turistaösvények karbantartása, mindezek fejlesztése és népszerűsítése szakirányú rendezvényeken, kiállításokon, a sajtóban és a fiatalok körében.
 
Csíkszereda, 2012. december 18.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774