Hasznos ismeretek környezetünk védelmére

( Szavazat)51 megjelenítés
A Robinwood Plus európai uniós projekt keretében vettek részt nemzetközi konferencián május 28–30. között Hargita Megye Tanácsának munkatársai az olaszországi Consenza városában, Calabria tartományban. A projekt fő célja az erdők sokoldalú szerepének növelése a gazdasági fejlődésben, a környezetvédelemben és az életminőség javításában a vidéki területeken. Romániai partner Hargita Megye Tanácsa, részt vesz még Liguria régió (Olaszország, projektvezető), Limousin Regionális Tanácsa (Franciaország) Kainuu Regionális Tanácsával (Finnország) és Calabria régióval. 
 A többnapos találkozó alatt a jelenlevők megismerhették a Sila Nemzeti Parkot, kiemelten történelmét, fejlesztését, erdősítését, a Pro Silva Egyesület felépítését, működését és fontosságát. A nemzeti parkban tett látogatás célja a faji sokszínűség és az erdők főbb jelemzőinek megismerése volt. Itt oktató céllal tematikus központokat is alakítottak ki a látogatóknak, múzeumot és botanikus kerteket. A természetvédelmi területen 56 nagyméretű öreg fa található, némelyik 2 méteres átmérőjű és több mint 350 éves.
A nemzetközi konferenciát a consenzai egyetemen tartották, ahol az előadások többek között a különböző fajokról, a biológiai sokféleségről, növényzetről, a hegyekben levő erőforrások problémájáról, a környezetvédelmi projektek és a zöldövezetek fontosságáról, a biomasszáról meg a fafeldolgozásról szóltak. Hargita megye képviseletében Zöld Emese, Hargita Megye Tanácsának munkatársa egy dokumentumfilm levetítésével szemléltette a Hargita megyei helyzetet. Hargita Megye Tanácsának munkatársai hasznosnak értékelték részvételüket a konferencián, amelyen a Robinwood Plus projekt minél hatékonyabb gyakorlatba ültetésével, az európai uniós projektek lebonyolításával kapcsolatos ismereteik bővültek, valamint az erdészet, környezet, turizmus, megújuló energia, növénytan, oktatás és faipar témakörben gyarapították tudásukat.
 
Csíkszereda, 2013. június 5.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774