Használatba adták az új csutakfalvi aszfaltozott szakaszt a 153C számú megyei úton

( Szavazat)42 megjelenítés
Huszonöt napos szerződéses határidőre befejezték és átadták ma Gyergyóremetén az új aszfaltozott szakaszt a 153C számú megyei úton. A közel 700 méter aszfalttakaró ünnepi átadásán részt vettek a helybéliek is. 
  A gyergyóditrói E578-as számú út leágazásánál induló, Szászrégenig vezető 153C számú megyei út Gyergyóremete–Csutakfalva közti szakaszán szeptember 19-én elkezdett aszfaltozási munkálatokat adta át október 16-án Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Laczkó-Albert Elemér, Gyergyóremete polgármestere.
A sűrű ködben a helyszínen süteménnyel, házicsokival várakoztak a község Csutakfalvának nevezett útszakaszán lakó háziasszonyok, akik elmondták: a falurész Maros megye felé kivezető, Régenig tartó több szakasza járhatatlan, ezért ők már meg is szokták, hogy Csutakfalva „zsákfalu” – de nagyon örülnek, hogy ez most megváltozik.
A Borboly Csaba megyei tanácselnök és Laczkó-Albert Elemér polgármester által elvágott szalagból a helybéliek „könyvjelzőnek”, vagy csak „emlékbe” kértek a falurész számára történelmi pillanatban.
– Köszönjük a közös mukát, és hát minden méter aszfalt öröm számunkra – fogalmazott az átadón Laczkó-Albert Elemér polgármester.
– Egy ilyen eredmény után hiszek abban, ami a polgármester úr egyik nagy álma: hosszútávon van rá lehetőség, hogy Maros megyéig felújítódjon ez a megyei út –mondta Borboly Csaba.
A megyeitanács-elnöknek egy nyári konferencián alkalma nyílt a kérdésben Maros Megye Tanácsának új elnökével, Ciprian Dobre-vel is egyeztetni, aki, mint mondta, nyitottnak mutatkozott arra, hogy a 153C számú megyei út Maros megyére eső szakaszának feljavításához az elkövetkezőkben forrásokat keressenek.
 
A jelenlegi szakasz felújítása több mint 540 000 lejbe került – a beruházást végző Hargita Megye Tanácsa vállalását újonnan állított tábla jelzi az új aszfaltszakasz kezdetén, a frissen kiásott, átereszekkel ékelt sáncok mentén.
Közel 700 méteres szakaszon felújították a teljes útszerkezetet. A munkálatok az útalap megerősítését, a padkák kialakítását, a vízelvezető árkok kiásását és egy réteg aszfalt leterítését tartalmazzák. A teljes út felújítása, az elkövetkezendő pályázati időszakok határidejének számításba vételével, előreláthatólag 2017-re fejeződne be.
Borboly Csaba már a munkálatok elindításakor elmondta, hogy az útjavítás a készülő autópálya tekintetében is előnyös lesz, hiszen a tervek szerint Ditró körül épül egy leszállósáv, ami az idegenforgalom szempontjából rendkívül kedvező, mivel akkorra a Natura2000-es természetvédelmi övezetben is megfelelő minőségű út áll a térségbe látogatók rendelkezésére.
 
Gyergyóremete, 2012. október 16.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774