Három Hargita megyei település támogatása kérdéses

( Szavazat)30 megjelenítés
Bizonyítékokat kér a megyei tanács elnöke a visszaosztott pénzekre pályázó Gyergyószentmiklós, Balánbánya és Farkaslaka polgármesteri hivatalától.
Borboly Csaba szerint túlzásokat tartalmazó fejlesztési projekteket nyújtott be Gyergyószentmiklós, Balánbánya és Farkaslaka polgármesteri hivatala Hargita Megye Tanácsához a megye települései számára visszaosztott pénzekre ősszel meghirdetett pályázati kiírásra. A megyei tanács elnöke szerint a polgármesteri hivatalok projektenként külön pályázati csomagokat kellett, hogy letegyenek, és a fent említett három település indokolatlan összegeket kér a megyei tanácstól.
 
– Értékelhetetlen pályázatok érkeztek Gyergyószentmiklós, Balánbánya és Farkaslaka polgármesteri hivatalától. Olyan túlzásokat, mondhatni, csak túlzásokat tartalmaznak ezek a projektek, hogy már első ránézésre látszik, hogy felfújt és fiktív elképzelések. Olyan településekről van szó, ahol elférne a támogatás, és szeretnénk is támogatni, de sajnos a polgármesterek lehetetlenné teszik ezt. Mindenképp esélyt szeretnénk adni ezeknek a településeknek, ezért levélben fordultam az illetékes településvezetőkhöz, és kiegészítő dokumentációt kértem, amellyel bizonyítani tudják kérésük megalapozottságát. Nem álomprojekteket, hanem megkezdett munkálatokat vagy már elkészült dokumentációkkal, tervekkel rendelkező projekteket áll módunkban támogatni – nyilatkozta az ügy kapcsán Borboly Csaba hangsúlyozva: – Sajnálom, hogy a három komolytalan polgármester lehetetlenné teszi, hogy pénzt adjon a megyei tanács az általuk vezetett településeknek.
A tanácselnök január 9-én a három polgármesteri hivatalhoz gépkocsit küldött, amellyel a polgármesterek el tudják küldeni a benyújtott projektjeik műszaki dokumentációjának másolatát, így támasztva alá kérésüket. Borboly Csaba pozitív példákat is felsorolt a benyújtott projektek közül, így szerinte például Bögöz, Székelyderzs és Szentábrahám polgármesteri hivatalától tökéletes pályázatok érkeztek.
Csíkszereda, 2012. január 9.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774