Harmadik alkalommal tartottak fórumot a gyergyószéki fiatal pedagógusoknak

( Szavazat)30 megjelenítés
Harmadik alkalommal szervezte meg Gyergyó Terület Ifjúsági Tanácsa (GYTIT) és Hargita Megye Tanácsa Gyergyószentmiklóson a Gyergyószéki Fiatal Pedagógusok Fórumát november 26–27-én.
 
 
A rendezvény megnyitóján Hargita Megye Tanácsa képviseletében Bende Sándor megyei tanácsos a pedagógusok jövőépítő szerepét hangsúlyozta. – A pedagógusok munkája nemcsak az oktatási intézményekben fontos, hanem társadalomépítő szerepe is van – emelte ki a megyei tanácsos. Ezt a gondolatot hangsúlyozta Magyari Levente, a GYTIT elnöke is. Szerinte a pedagógusok példát kell, hogy mutassanak a közösségnek.
 
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a rendezvényen tett látogatása alkalmával bemutatta a megyei tanács pedagógusokkal való együttműködési programjait. A tanácselnök megdícserte a GYTIT-t és arra bíztatta, hogy folytassák a rendezvény szervezését. – Fontosnak tartom az iskolán kívüli hasznos szakmai és szabadidős programokat – nyomatékosította Borboly Csaba. A tanácselnök a székelység története és a helyismereti témakörökhöz hasonlóan újabb helyi ötletek megvalósításához ajánlotta fel a segítségét, és várja a pedagógusok kezdeményezéseit.
 
A kétnapos rendezvény során Veres-Nagy Tímea és Szőcs Edit tartott gyakorlati foglalkozásokat a több mint harminc résztvevő pedagógusnak, amelyek központi témája a diákok nevelése és motiválása volt. A résztvevő gyergyószéki fiatal pedagógusok különböző motiváló játékokkal ismerkedhetettek meg, amelyeket a mindennapjaik során alkalmazhatnak.
 
Vasárnap Dr. Dézsi Zoltán A tehetségfejlesztés, tehetséggondozás lehetőségei az új tanügyi törvény keretein belül címmel tartott előadást. György Emőke a szülőértekezlet, kommunikáció a szülőkkel témakört járta körül előadásában.
 
A rendezvény jó hangulatban zárult. A résztvevő pedagógusok elégedetten távoztak a fórumról, azzal a kéréssel, hogy jövőben vehessenek részt hasonló eseményeken.
 
Gyergyószentmiklós, 2011. november 27.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774