Hargitai legendák nyomában - Óriáspannók hirdetik a látványosságokat

( Szavazat)64 megjelenítés
A turizmus népszerűsítése, a turisták idevonzása a célja Hargita Megye Tanácsa Hargitai legendák nyomában című projektjének. A megyei tanács felkarolta a Székelyföldi Legendárium csapatának kezdeményezését, és európai uniós források bevonásával, a Regionális Operatív Program 5-ös tengelyének 5.3-as beavatkozási területén nyert pályázata révén finanszírozza.  
 A projekt keretében kulturális-történelmi útvonalat alakítanak ki, amely népszerűsíti azoknak a településeknek a legendáit, épített örökségét, természeti kincseit, ahol áthalad. Ezekre hívják fel a figyelmet azok a tájékoztató táblák, amelyeket az útvonalon helyeznek el. Összesen 110 pannót szerelnek fel: 50 2X1, 50 2X2 és 10 3X3 méter nagyságút. A munkálatokat a múlt héten kezdték el, a héten be is fejezik – tájékoztatott Gászpor István projektfelelős. A táblákat a következő helyszíneken helyezik ki: Oroszhegy, Székelyderzs, Csíkszépvíz, Csíksomlyó, Gyimesfelsőlok, Tusnádfürdő, Gyergyóholló, Maroshévíz, Zeteváralja, Parajd, Korond, Székelyudvarhely, Csíkszereda, Kányád, Csíkszentdomokos, Csíkszentkirály, Szent Anna-tó, Gyilkos-tó, Borszék, Békás-szoros, Farkaslaka, Gyergyószentmiklós, Gyergyóditró, Székelykeresztúr, Nagygalambfalva, Nyárádkarácson, Csíkszentmárton, Oklánd, Homoródalmás, Szentegyháza, Hargitafürdő, Homoródfürdő, Balánbánya, Lövéte, Máréfalva, Székelyvarság, Csíkrákos, Nagykadács, Nagysolymos, Kiskadács, Városfalva, Madéfalva és Csíkdánfalva.
Hargita Megye Tanácsának hét nyertes pályázata van, amelyet a Regionális Operatív Porgram 5-ös tengelyének 5.3-as beavatkozási területe támogat. Ezek megvalósítása folyamatban van, a székely kapukat, a helyi legendákat, a borvizeket, a természetvédelmi területeket, a műemlékeket, a régizene-fesztivált népszerűsítik, illetve egy Kovászna megyével közös projekt a két megye hagyományait és értékeit.
Utóbbi keretében már tavaly közös marketingstratégiát és arculatot dolgozott ki a két megye a székelyföldi tájak, turisztikai célpontok és szolgáltatások népszerűsítésére. Megszületett a „Székelyföld a Tündérkert kapuja” szlogen, a kampányt több szakirányú kiállításon bemutatták. A projekt keretében óriáspannókat szereltek fel négy forgalmas útszakaszon: Neamţ–Suceava, Szeben–Segesvár, Kolozsvár–Marosvásárhely, illetve Azugán a Prahova völgyében. Továbbá óriásplakátokat helyeztek ki az Ambient üzletlánc kirakataiban Kolozsváron, Szebenben, Nagybányán, Marosvásárhelyen, Segesváron, Gyergyószentmiklóson, Medgyesen, Besztercén, Gyulafehérváron, Lugoson és Râmnicu Vâlceán.
– Országos és nemzetközi szinten hirdetjük, hogy nálunk is érdemes eltölteni a szabadságot. Munkánk nagy segítség a turisztikai egységeknek és egyesületeknek is, hiszen egy hasonló népszerűsítő kampány jelentős anyagi terhet jelentene, amit talán nem is tudnának megengedni maguknak, de összefogással és uniós alapok lehívásával közvetve a turizmusban érintett gazdasági szereplőket is segítjük. Örvendek, hogy idáig eljutottunk, és remélem, a közvélemény is jól fogadja a kezdeményezést – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke
A projektek célja a turizmusban rejlő lehetőségek feltárása, a szolgáltatások skálájának bővítése, a turistaszezon időtartamának növelése a térségben, ami ezen a területen gazdasági fellendülést is maga után von.
 
Csíkszereda, 2013. január 23.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774