Hargita megyei segítség Vranceának

( Szavazat)40 megjelenítés
Elindult Vrancea megyébe Hargita Megye Tanácsa Hegyimentő Közszolgálatának nyolckerekű készenléti járműve december 11-én, kedden délelőtt. A megyei tanács európai uniós pályázattal nyert négy ilyen járművet, amely télen-nyáron bevethető, árvíz esetén is, sőt a nyáron erdőtüzek oltásánál is használták. 
 Az előre jelzett havazások miatt Vrancea megye kért segítséget, és az egyik nyolckerekűt a gyergyói hegyimentőcsapattól küldték el egy, a vezetésére kiképzett személlyel. A sajtó képviselői megtekinthették a csíkszeredai megyeházánál, „átutazóban”. Jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Birtalan József, az intézmény alelnöke, Fekete Örs, a hegyimentő közszolgálat vezetője, valamint Andrei-Jean Adrian prefektus. Borboly Csaba elmondta, hogy a havazás miatt ismét szükség van Hargita megye segítségére, amely az ország egyik legkisebb megyéje, de a legjobban felszerelt, illetve felkészült, hiszen kihasznált minden uniós pályázati lehetőséget, így nem a megye adófizetőinek pénzéből kellett megvásárolni ezeket a drága eszközöket (egynek az ára mintegy 35 ezer euró, amiből komolyabb terepjárót lehet vásárolni).
– Olyan tapasztalt és lelkes hegyimentőink vannak, akik ott vannak, ahol baj van, s nemcsak a megyében, hanem azon kívül is, ha szükséges, mert szolidárisak vagyunk az ország minden lakójával – nyilatkozta a tanácselnök.
Birtalan József alelnök elmondta, hogy a jármű szélsőséges körülmények között is használható, erre tervezték, hisz nyolckerék-meghajtású, lánctalppal is el van látva.
– Ezek a nyolckerekűek a nyáron már bizonyítottak, amikor magas hegyekben erdőtüzek oltására is használták őket, mivel csak ezekkel tudták kiszállítani a vizet. A környék legkorszerűbb készenléti járműveinek számítanak, és azzal a céllal vásároltuk, hogy embereket és javakat mentsünk velük – nyilatkozta az alelnök.
 
Csíkszereda, 2012. december 11.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774