Hargita Megye Tanácsa támogatja a sportot

( Szavazat)31 megjelenítés
Sporttevékenységeket támogat idén pályázati programja révén Hargita Megye Tanácsa. A kiírásra azok a jogi személyiséggel rendelkező sportegyesületek illetve –klubok jelentkezhetnek, amelyek Hargita megyében vannak bejegyezve, itt fejtik ki tevékenységüket. 
 -Intézményünk hangsúlyt fektet a sporttevékenységek segítésére, fontosnak tartjuk az élsportot, amely számunkra példaképeket nevel, ugyanakkor a tömegsportot, amely az egészség megőrzését szolgálja közösségünk számára – fogalmazta meg Borboly Csaba megyeelnök.
A finanszírozásban elsőbbséget élvez az oktatási intézmények sporttevékenységeinek támogatása a sportegyesületek közreműködésével a sporttermek felszerelésének biztosítása révén. A pályázati rendszerre előirányzott keretösszeg 270 ezer lej, ennek felét szánják erre, a megpályázható összeg maximális értéke 3000 lej.
Továbbá Hargita Megye Tanácsa támogatja azoknak a sportolóknak a felkészítését, akik a megye hírnevét öregbítik országos és nemzetközi szinten. Legtöbb 30 ezer lej pályázható A divíziós országos versenyeken való részvételre, ebből finanszírozható a részvételi díj, a szállítási költség, sportterem, sportpálya bérlése, sportfelszerelések illetve bírói díjak. Ugyanekkora összeget lehet megpályázni nemzetközi bajnokságokon való részvételre, a részvételi díj, a szállítási költségek, illetve sportfelszerelések kifizetésére. A Hargita megyében zajló megyei megmérettetéseken való jelenlét érdekében a sportfelszereléseket, a részvételi díjakat, a sporterem, sportpálya bérlési költségeit legtöbb 20 ezer lejjel támogatja Hargita Megye Tanácsa. Országos és nemzetközi bajnokságokra a részvételi díj és a szállítási költségek támogatására legtöbb 5000 lej pályázható. Ugyanekkora összeggel támogatják Hargita megyében az országos és nemzetközi sportversenyek megszervezését, amelyből az elszállásolási és díjazási költségek, valamint a sportterem, sportpálya bérlése törleszthető. Megyei illetve körzeti versenyek szervezése esetén a díjazási költségek, bírói díjak, valamint sporterem, sportpálya bérlésére legtöbb 2000 lej pályázható. Edzőtáborok szervezését legtöbb 5000 lejjel támogatja Hargita Megye Tanácsa. Továbbá finanszírozza gyerekek és juniorok sporttevékenységeit sportfelszerelések, illetve sportterem, sportpálya bérlési költségeinek támogatásával. És hozzájárul a más intézményekhez benyújtott pályázatok önrészének biztosításához.
A vissza nem térítendő támogatás egy pályázati űrlap kitöltésével igényelhető, amely megtalálható a www.hargitamegye.ro internetes oldalon, illetve Hargita Megye Tanácsának székhelyén – Csíkszereda, Szabadság tér, 5. szám – a 208/A irodában, a kapcsolattartó személy Ferencz Judit - telefon 0266-207700/1314, e-mail ferenczjudit@hargitamegye.ro.
A pályázatokat Hargita Megye Tanácsának iktatójába kell benyújtani, vagy a ferenczjudit@hargitamegye.ro e-mail címre elküldeni, határidő: május 16., 15 óra.
 
Csíkszereda, 2013. április 14.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774