Hargita megye is részt vesz a korrupció elleni küzdelemben

( Szavazat)43 megjelenítés
Hargita Megye Tanácsa partner „A korrupció mindnyájunkat érint” című projektben, erről tartott sajtótájékoztatót május 4-én Csíkszeredában Nina Cugler, az Agenda 21 – Partnerség és Támogatás a Fenntartható Fejlődésért Egyesület ügyvezető elnöke és Borboly Csaba, a megyei önkormányzat elnöke. A projekt a köz- és civil szféra közti partnerség révén venné elejét a korrupciónak.

Jelen voltak a projekt önkéntesei, Birtalan József megyemenedzser és Burus Mária Ella, a projektben részt vevő Szentegyháza polgármestere is. Nina Cugler, mielőtt ismertette a program lényegét, megköszönte Hargita Megye Tanácsának, hogy nyitott volt a partnerségre ebben az érzékeny témában. Mint elmondta, az állampolgárok érdekében végzik ezt a munkát, hogy a lakosság minél tájékozottabb legyen. 16 közintézmény vesz részt a projektben, köztük 5 megyei tanács és 11 polgármesteri hivatal, Bukarestben, Ilfovban, illetve Dolj, Neamţ, Kolozs és Hargita megyében, és összesen 30 önkéntes csatlakozott civil szervezetek révén. Hargita megyéből, a megyei önkormányzaton kívül, Szentegyháza és Tusnádfürdő polgármesteri hivatala csatlakozott.
Borboly Csaba felsorolta partnerségük lényegét. 4-5 fős munkacsoportot alakítanak, egy személy képviselni fogja a megyei intézményt a projekt csapatában, továbbá két köztisztviselőt jelölnek ki Hargita Megye Tanácsánál, akik képzésen vesznek részt, majd ők is képzéseket szerveznek az intézményen belül kollégáiknak. A megyei önkormányzat nyilvános viták szervezésében is szerepet vállal, és támogatja az önkénteseket felmérések végzésében, az eredmények közlését pedig úgyszintén.
A projekt fő partnere a Köztisztviselők Országos Ügynöksége (ANFP), amelyhez társult a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem és a Radio România Cultural. Birtalan József megyemendzser megtisztelőnek tartja, hogy a megyei tanácsot bevonták a programba, amelyet „szoft” projektnek nevezett, ugyanis nem látványos fejlesztéseket, például útfelújítást végeznek, hanem gyakorlati tudást szereznek és adnak tovább. Birtalan tapasztalatai szerint önkéntesek segítségével, kis költségvetésű projekttel, mint például a szóban forgó, hatásosabb kampányt lehet elérni.
Az is elhangzott, hogy megyénként 5 önkéntes 200 személyt kérdez meg felmérése során, amelynek eredményeiből összefoglaló tanulmány készül.
 
Csíkszereda, 2010. május 4.  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774