Hálaadó istentisztelet a felújított korondi unitárius templomban

( Szavazat)78 megjelenítés
Fiataljainknak ne honvágyuk legyen, hanem itthon maradjanak
Ünnepi istentisztelet keretében áldották meg a felújított unitárius templomot Korondon szeptember 16-án, vasárnap. Részt vett Bálint Benczédi Ferenc unitárius püspök, Nagy László erdélyi unitárius főjegyző, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Antal István parlamenti képviselő, valamint Bende Sándor és Ambrus Sándor megyei tanácsos is. 
Bálint Benczédi Ferenc unitárius püspök prédikációjában a templom megtartó erejét és közösségformáló szerepét hangsúlyozta. Farkas László korondi unitárius lelkész köszönetét fejezte ki a megyei tanácsnak, a polgármesteri hivatalnak, a helyi tanácsnak, a közbirtokosságnak, valamint a szabadegyházi és kiskunfélegyházi testvértelepülések küldötteinek a támogatását, ugyanakkor az egyházközség elöljáróinak és minden tagjának az anyagi áldozatát.
– Az adományokon és az anyagi áldozatokon kívül köszönöm azt a sok közmunkát, amelyről Aranykönyvünk bejegyzése tanúskodik – mondta Farkas László.
A 2010–2012 között végzett régészeti feltárás, a templom külső-belső feljavítási munkálatainak, valamint a közvetlen környezete rendbetételének az összköltsége meghaladta a 300 000 lejt.
– Örömünnep van ma nálunk, a felújított, újjáépült környezetben hála tölti el szívünket Isten iránt, aki megsegített munkánk véghezvitelében – fogalmazott Biró Lajos gondnok.
Katona Mihály, Korond polgármestere a hála szavával mondott köszönetet:
– A hálaadás órája ez, amikor szemünket az égre emelve hálát adunk istenünknek, hogy megtartott erőben, egészségben, megadta, hogy egy ilyen nagyszerű munka támogatói, és most a megvalósított eredmények élvezői lehetünk – mondta a községvezető.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a jövőtervezés és a fiatalok itthon maradásának fontosságát emelte ki beszédében:
– Öröm számomra, hogy egy olyan eseményen vehetek részt, ahol feltöltődhetünk, a holnapi nap nehézségeiben, a gondok kezelésében erőt kapunk, hogy szeretetben és egymásra figyelésben mehessünk tovább. Számomra különös öröm, amikor be tudok térni egy templomba, de még nagyobb elégtétel, amikor emberekkel van tele. Fontos, hogy tudjunk olyan jövőt tervezni, hogy fiataljainknak ne honvágyuk legyen, hanem itthon maradjanak! – nyomatékosította a megyeitanács-elnök. – Közel háromszáz éve, hogy megépült ez a templom, az önök felmenői itt ültek ezeknek a padoknak a soraiban, és biztosan ők is elgondolkodtak, hogy méltó jövőt és gondoskodást tervezzenek az utánuk következő generációknak. Nekünk is ez a dolgunk.
Az istentisztelet végén a Nőszövetség énekelt és alkalmi versek hangzottak el, végül díszoklevelet adtak át mindazon egyházi és világi elöljáróknak, akik munkájukkal segítették a templom felújítását.
 
Korond, 2012. szeptember 16.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774