„Hajrá, Bástya! Hajrá, Szárhegy!”

Átadták a Szárhegyi Sportcsarnokot
( Szavazat)152 megjelenítés
 
Hargita megye harmadik magas kategóriájú – a kézilabda-mérkőzések rendezéséhez szükséges olimpiai szabványoknak is megfelelő –, ugyanakkor Erdély egyik legimpozánsabb sportcsarnokát avatták fel Gyergyószárhegyen szeptember 18-án. Az avatóünnepség programjában ünnepi beszédek, emlékplakettek átadása, egyházi áldás, tánc- és sportbemutatók, valamint gálamérkőzés szerepelt.
 
A nem mindennapi ünnepi eseményt magas rangú RMDSZ-es tisztségviselők, így Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter, valamint Lukács Vilmos, az Országos Befektetési Vállalat vezérigazgató-helyettese is megtisztelte jelenlétével. Borbély László a sportcsarnok építésének ötletét 2007-ben fejlesztési, középítkezési és lakásügyi miniszterként támogatta, míg Lukács Vilmos akkoriban az Országos Befektetési Vállalat vezérigazgatói tisztségét töltötte be. A sportcsarnok az Országos Befektetési Vállalat támogatásával épült, több mint kétmillió euró értékben. Hargita Megye Tanácsa 60 ezer lejjel járult hozzá a gyergyószárhegyi önkormányzat önrészéhez.
 
A szalagvágást követő ünnepi beszédében Gábor László, Gyergyószárhegy RMDSZ-es polgármestere köszönetét fejezte mindazoknak, akik segítették a sportcsarnok felépülését, külön kiemelve a helyi önkormányzat RMDSZ-frakcióját. Szerinte a felépült sportcsarnok amellett, hogy szervesen beépül a község műemlékvédelmi jellegébe, megfelelő körülményt biztosít mindazoknak, akik sportolni szeretnének. A legalább 100-150 évre tervezett, 2200 négyzetméter felületen elhelyezkedő sportcsarnok a kézilabdázás mellett kosárlabdázásra, teremfocira és más sportágak űzésére is alkalmas. A csarnok a legoptimálisabb körülményeket biztosítja, 44x22 méter faparkett játékfelülettel, amely megfelel a kézilabda-mérkőzések rendezéséhez szükséges olimpiai szabványnak.
 
„Ez igen!” felkiáltással kezdte ünnepi beszédét Borbély László miniszter, aki elmondta, nagy jelentőséggel bír ez a szép, egyedi hely szellemébe beilleszkedő sportcsarnok a helyi közösség számára. Szerinte ez a régió megérdemli, hogy odafigyeljenek rá, hiszen ez a közösség bebizonyította, hogy fel tudta építeni ezt a nagy létesítményt. „Hajrá, Bástya! Hajrá, Szárhegy!” biztatással kívánt a miniszter sok sikert a helyi sportegyesületnek és közösségnek.
 
Hargita Megye Tanácsának képviseletében Bende Sándor megyei tanácsos, a Gyergyó Területi RMDSZ elnöke mondott ünnepi beszédet, valamint Petres Sándor és Sófalvi László alelnök is részt vett az avatóünnepségen. Bende Sándor elmondta, reméli, a Szárhegyen hagyományosnak mondható kézilabdázás új erőre kap, és az udvarhelyi kézilabdacsapat utánpótlását fogja biztosítani.
 
Györffy Gábor, a helyi Bástya Sportegyesület elnöke Szárhegy sportélete legfontosabb momentumának nevezte a csarnok avatóját. Elmondta, a községből több jeles jégkorongozó, kézilabdás került ki, jelenleg is létezik Szárhegyen veterán jégkorongcsapat, működik a kézilabdacsapat, és jó eredményeket felmutató sakk-szakosztály is van.
 
Az ünnepi beszédeket követően emlékplaketteket adtak át a csarnok felépítésében szerepet játszó meghívottaknak, és György Balázs lelkész megáldotta a létesítményt. Ezután az ünnepi programban tánc- és sportbemutatók, valamint mérkőzések követték egymást.
 
Csíkszereda, 2010. szeptember 19.
 
 
 
 

 

 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774