Hagyományteremtő a Székelyföldi Családok Napja

( Szavazat)70 megjelenítés
Szülők és gyerekek gyűltek össze Csíksomlyón
 
A parajdi sóbánya után ismét Csíksomlyóra költözött a Székelyföldi Családok Napja rendezvénysorozat, amelyet immár harmadik alkalommal szervezett meg nagy sikerrel Hargita Megye Tanácsa június 4-én, ezúttal, akárcsak az elsőt, a Hargita, Kovászna és Maros megye által szervezett Székelyföld Napok keretében. Így ismét összegyűltek a székely családok a legfiatalabbtól a legidősebb generációig.
 
Délelőtt szentmisével kezdődött a program, amelyet Böjte Csaba ferences szerzetes celebrált, aki a Jóisten áldását kérte a székely családokra, és összefogásra szólította fel a jelenlévőket, hiszen csak így teremthetünk élhető jövőt itt, a Kárpát-medencében. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint ezzel a rendezvénnyel olyan hagyományt tudtak teremteni, amely a székely családok találkozását, tapasztalatcseréjét segíti elő, hiszen – mint fogalmazott – egyes problémák nem is tűnnek olyan nagynak, miután lehetőségünk van megosztani azokat hasonló élethelyzetben lévő társainkkal.
A családnapi program a már megszokott felosztásban folyt, a délelőtt folyamán tematikus sátrak várták a szülőket, a Kaptár sátorban anyaságról, családról, gyereknevelési kérdésekről értekezhettek az édesanyák a Csíki Anyák Egyesületének irányításával, a Dr. Bubó sátorban család- és gyermekorvosok várták a problémákkal, esetleg betegséggel küszködő gyerekek családját, a Micimackó és barátai sátorban pedig Kelemen Zsófia gyógytornász, valamint Márton Réka és Váta Emese logopédusok várták a családokat. De részt vett a foglalkozásokon Kalóz János György drogprevenciós szakember is, és résztvevők az elsősegélynyújtást is gyakorolhatták Csiszér Csaba irányításával.
Ebéd után a családok különféle vetélkedőkben, aszfaltrajzolásban és sok-sok érdekes játékban vehettek részt.
 
Csíkszereda, 2011. június 4.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774