Hagyományos fürdő épült Csíkverebesen

( Szavazat)35 megjelenítés
Két medencéből, egy filagóriából, öltözőkből és napozó teraszból álló hagyományos népi fürdőt avatott fel november 14-én Csíkverebesen Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Rafain Endre, Tusnád község polgármestere, valamint Becze István és Rafain Zoltán megyei tanácsos a helyi lakosok jelenlétében.
 
 
 
 
A verebesi fürdő rehabilitálási munkálatai 2010 októberében kezdődtek el, és bár hamarabb tervezték az átadást csak most kerülhetett sor rá. Az átadás késésének oka Rafain Endre polgármester szerint az, hogy többször is helyszínt kellett változtassanak, míg megtalálták a megfelelőt. Az avatón a helyi elöljáró további támogatás szükségességére is felhívta a figyelmet. A község kivezette a villanyáramot a létesítményig, de további területrendezési munkálatokra van szükség a fürdőzők kényelmének biztosításáért, illetve a közvilágítást tovább szeretnék vinni a vasúti megálló irányába – mondta az elöljáró.
 
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke felkérte a polgármestert, hogy az igényeket összesítsék és átiratban juttassák el a megyeházára. A megyei tanács elnöke kitartásra biztatta a megjelent lakosokat.
 
– Bár helyi jellegű fürdő, a megyei tanács beruházásaival és a környékbeli turisztikai fejlesztésekkel együtt a település javát fogja szolgálni – hangsúlyozta a tanácselnök. Kifejtette: „Tusnádfürdőn hamarosan felavatják az élményfürdőt, és az ott pihenő turisták biztosan szétnéznek a környéken is, amelyre az egész Alcsíkot átfogó éppen felújítás alatt álló megyei út biztosít lehetőséget, úgymond közelebb hozza a településeket a világhoz. Ezek a beruházások a lakosság életszínvonalának növelését szolgálják, de korántsem elégségesek. A jobb életkörülmények érdekében meg kell tölteni a települést élettel, hogy legyen vonzó a turisták számára. A lehetőségek adottak, de ezek után már a közösségen múlik, ki mibe vágja a fejszéjét. Vállalkozásokat kell indítani, aki úgy látja gazdálkodjon vagy forduljon az agroturizmus felé. A csodát nem a politikusoktól kell várni, mivel a fellendülés csodája a lakosságban rejlik.
 
Borboly Csaba két, Hargita megye hivatalos zászlajaként elfogadott székely zászlót adott át a polgármesternek, hogy azok az új létesítményt, valamint a községházát díszítsék.
 
A verebesi hagyományos fürdőt Hargita Megye Tanácsa az általa kezdeményezett Hagyományos fürdők felújítása nevű programja révén újította fel. A beruházás megvalósításához szükséges alapok kiegészítésére megszerzésére a megyei tanács a Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztérium e téren kiírt programjára is nyújtott be pályázati dokumentációt. A november 14-én felavatott közel százezer lej értékű beruházás kedvezményezettje Tusnád község tanácsa, amely a tervek elkészítését és az engedélyek beszerzését vállalta.
 
Csíkszereda, 2011. november 14.
 
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774