Hagyományos és helyi termékek havi vásárát tartották Csíkszeredában

( Szavazat)32 megjelenítés
Újdonságok, mint a fenyőkéregbe csomagolt túró és az etédi szilvapálinka is szerepeltek a hagyományos és helyi termékek e havi vásárának felhozatalában.
 
A július 16-án, szombaton a csíkszeredai megyeháza oszlopsora között Hargita Megye Tanácsa által megszervezett vásáron 45 termelő kínálta portékáját, köztük friss idénygyümölcsöket és zöldségeket, lekvárokat, szörpöket, virágokat, tej-, pék-, méz- és hústermékeket a szép számban érdeklődő vásárlóknak. Az e havi vásárban már a megyei tanács által az eladók rendelkezésére bocsátott, székely termék logóval ellátott csomagolópapírban vihették haza a vásárlók a beszerzett portékákat.
A vásárban családjával jelen levő Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, számos pozitív visszajelzést kapott mind az eladóktól, mind a vásárlóktól, és fontosnak tartja, hogy minden hónapban javítsanak egy kicsit a vásáron, hogy az egyre jobban megfeleljen mind az eladók, mind a vásárlók igényeinek.
– Bár nyáron kevésbé intenzív a vásáron való részvétel mint ősszel vagy télen – ez egyébként így van mindenhol –, bízom benne, hogy augusztusban többen jelen lesznek, és idővel egyre jobban rászoknak a havonta megszervezett vásárra – mondta a tanácselnök, aki arra bíztatta a termelőket, hogy készüljenek az augusztusi vásárra.
Hargita Megye Tanácsa minden hónap harmadik szombatján megszervezi a Hagyományos és Helyi Termékek Havi Vásárát a csíkszeredai megyeháza oszlopsora között. A megyei tanács ily módon szeretné segíteni a helyi termelőket az értékesítésben, ugyanakkor a vásárlók számára is megteremti a lehetőséget, hogy rendszeresen vásárolhassanak egészséges, hagyományos és helyi termékeket.
Csíkszereda, 2011. július 17.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774