Gyorsabb, civilizáltabb szolgáltatás

( Szavazat)42 megjelenítés
Átadták a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház felújított járóbeteg-rendelőit
Csökkent a várakozási idő és jobb minőségű szolgáltatásban részesülnek a páciensek a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház 14 felújított járóbeteg-szakrendelőjében – hangzott el a korszerűsítési munkálatok február 21-i átadásán. Az eseményen jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Demeter Ferenc kórházmenedzser, Vitos Attila orvos igazgató, Birta Antal, a kórház vezetőtanácsának ülésvezető elnöke, Orbán Béla, a megyei tanács beruházási igazgatója, valamint az érintett főorvosok is. A korszerűsítést a Hargita Megye Tanácsa által benyújtott, A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház integrált járóbeteg-rendelőinek rehabilitációja, korszerűsítése és felszerelése című pályázatnak köszönhetően sikerült elvégezni.
 
– A közel kétmillió euró értékű pályázatnak köszönhetően ezentúl gyorsabb diagnosztizálásra számíthatnak a betegek, ráadásul nem kell fölöslegesen befeküdniük a kórházba, időt takarítva meg ezzel, ráadásul ezáltal az intézmény költségei is csökkennek – mondta Borboly Csaba megköszönve a projekten dolgozó kollégái munkáját. A tanácselnök hozzátette, a berendezések vásárlásánál is szigorúak voltak, olyan eset is volt, hogy visszaküldték a nem megfelelő gépet, és újat kértek.
Már csak egy laptop hiányzott a szemészeti rendelő felszereléséből, amelyet Borboly Csaba ez alkalommal átadott Demeter Ferenc kórházmenedzsernek. Utóbbi elmondta, hogy a betegeknek nem kell reggeltől estig várakozniuk, hanem időpontot kérhetnek, és a váróteremben sorszámosztó rendszer működik.
A projekt összértéke 6 923 142,72 lej, amelyből Hargita Megye Tanácsa saját hozzájárulása 208 830,83 lej (az elszámolható költségek 2%-a és az el nem számolható költségek), a vissza nem térítendő pályázott összérték pedig 5 376 737,17 lej. A következő járóbeteg-szakellátó részlegeket újították fel, szerelték fel és látták el új berendezéssel: a sürgősségi kórház B szárnyában (Dénes László utca 2.): gyermekgyógyászat, sebészet, szülészet-nőgyógyászat, kardiológia, belgyógyászat, urológia, ideggyógyászat, gasztroenterológia; a sürgősségi kórház C szárnyában (Dénes László utca 2.): ortopédia és traumatológia; a sürgősségi kórház Bălcescu utcai épületében: bőr- és nemigyógyászat, elmegyógyászat, szemészet; a kórház Szász Endre (volt Dózsa György) utcai épületében: orr-fül-gége (radiológiával), fizioterápia és balneológia.
Nemcsak a rendelőket modernizálták, hanem a várótermeket, a folyosókat és az illemhelyeket is. A felújításon kívül a rendelőket 83 korszerű orvosi műszerrel szerelték fel. A projekt részét képezte a rendelők és várótermek bebútorozása, illetve apróbb orvosi kellékek vásárlása is.
Csíkszereda, 2012. február 21.
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774