Gyimesfelsőlokon is köszöntötték az időseket

( Szavazat)48 megjelenítés
A Caritas Családsegítő Szolgálat, Hargita Megye Tanácsával társszervezésben, ünnepséget szervezett Gyimesfelsőlokon október 2-án, vasárnap az idősek napja alkalmából. A rendezvény ünnepi misével kezdődött a Szent Miklós-templomban, majd a kultúrotthonban folytatódott díszelőadással. Az egybegyűlteket Rétyi Julianna, a gyulafehérvári Caritas képviselője köszöntötte, aki bemutatta a Caritas Családsegítő Szolgálat működését, célját, programjait, és Isten áldását kérte az idősekre, egészséget, boldogságot, nyugodt nyugdíjas éveket kívánt.
 
Timár Zsombor László Gyimesfelsőlok polgármestere beszédében azt mondta: „70-80 vagy akár több évet megélni, átélni nem kis dolog. Ez az ünnep az idősekért van, róluk szól. Az idős embereket tisztelnünk kell, tiszteletünk magában foglalja elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket és annak érzését, hogy értékeljük őket. Az időskornak éppúgy megvannak a szépségei és kincsei, mint a fiatalkornak. Nekünk kötelességünk odafigyelnünk idős társainkra, törekednünk kell egymás mélyebb megértésére, megismerésére. Őszinte szeretettel és tisztelettel kívánom, hogy derűs és jó egészségben, a család nyújtotta örömökkel töltse a pihenés éveit a község minden szépkorú lakója.”
Hargita Megye Tanácsa részéről Becze István tanácsos köszöntötte az ünnepelteket. „Az ősz az az évszak, amelyről az idősek jutnak eszünkbe. Az idősek olyanok, mint az őszi fák, tele vannak gyümölccsel, amelyből mi is szakítunk, méghozzá tapasztalatot, szeretetet. A társadalomnak szüksége van ezekre az értékekre, melyeket az idős korosztály képvisel. Köszönet illet minden idős embert, hiszen ebben a globalizált világban hatalmas szükség van az értékek átadására, a hagyományok megőrzésére, a közösségi gondolkodásra, a harmonikus családokra, és önök mindezt a szívükben őrzik és hordozzák” – fogalmazott a tanácsos köszönetét fejezve ki a Caritasnak példaértékű tevékenységéért.
A rendezvény Timár Kinga Izabella szavalatával folytatódott, majd néptáncelőadással és egy jelképes ajándék átadásával zárult.
 
Csíkszereda, 2011. október 2.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774