Gyilkostó üdülőtelep ügyében találkoztak

( Szavazat)50 megjelenítés
Gyilkostó üdülőtelep ügyében találkoztak
 
Először ült le egy asztalhoz a Gyilkostó ügyében illetékes összes hatóság július 2-án, hogy megoldásokat találjanak az üdülőtelep problémáira. A Gyilkos-tónál találkoztak Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter jelenlétében az illetékes kormány-, illetve a megyei felügyelő- és ellenőrző szervek,  a környezetvédelmi felügyelőség, a vízügy, az erdészet, a Nagy-Hagymás Nemzeti Park, Hargita Megye Tanácsa és Gyergyószentmiklós vezetői, szakemberei.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint „fontos ez a találkozó, mert Gyilkostó ügyében eddig ez az első alkalom, hogy az illetékes szervekkel közösen leülünk megbeszélni a problémákat”. A tanácselnök reméli, hogy a megbeszélés elindítja a problémák közös megoldásának folyamatát.
A találkozón pontokba szedve megtárgyalták az üdülőtelep csatornázási és hulladékgazdálkodási problémáit, illetve a sípálya, a határvita, valamint az útszéli árusok ügyét. A törvénytelen építkezések és az illegálisan használt területek esetében arra az elhatározásra jutottak, hogy növelni fogják a szükséges ellenőrzések számát. Az útszéli árusok ügyében a megyei tanács fog összehívni egy következő találkozót.
„A környezetvédelem határain belül kell a turizmust fejleszteni Gyilkostó üdülőtelepen” – nyilatkozta Borbély László miniszter a megbeszélésen. Az RMDSZ-es miniszter megígérte, hogy az általa vezetett minisztériumot érintő ügyekben Gyilkostó problémáit kiemelten fogja kezelni.
A találkozó résztvevői egyetértettek abban, hogy az elkezdett beszélgetést folytatni kell a jövőben, így egy következő találkozót is megszervezik.
A Gyilkos-tónál adta át Borboly Csaba, a megyei tanács által fontosnak tartott Csíky-kertre vonatkozó elképzeléseket a miniszternek.
Csíkszereda, 2010. július 2.  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774