Gyergyóiak a magyarországi Challenge Sportfesztiválon

( Szavazat)38 megjelenítés
A gyergyói sportiskola egy fiú és egy lány csapata vett részt az elmúlt hétvégén, május 23-26. között, a magyarországi Martfűn megrendezett nemzetközi Challenge Sportfesztiválon. A Hargita megyeiek Jász-Nagykun-Szolnok megye önkormányzata, Kovács Sándor elnök meghívásának tettek eleget, a két megye többéves testvérkapcsolatot ápol. 
 Az eseményt a Challenge elnevezésű angol-francia-magyar és a Festa dell’amicizia olasz-magyar sportrendezvények összevonásával szervezték meg, a rotáció elve alapján lett házigazdája Jász-Nagykun-Szolnok megye. A résztvevők labdarúgásban, vívásban, aquatlonon – úszás és futás – és asztaliteniszben mérhették össze tudásukat.
Hargita és Jász-Nagykun-Szolnok megyék vezetősége az együttműködési megállapodást még 2002-ben írta alá. Ennek célja a két megye közötti gazdasági, kulturális és baráti kapcsolatok javítása volt, az együttműködés területeit főként a mezőgazdaságban, a kereskedelemben, valamint a tudományban és a nevelésben határozták meg. A megyei szintű kapcsolat mellett helyi önkormányzatok is testvérkapcsolatokat alakítottak ki, mint Székelykeresztúr–Karcag, Csíkszentmárton–Kunszentmárton, Csíkszentsimon–Jászdózsa, Gyimesközéplok–Zagyvarékas, Gyimesfelsőlok–Jászberény, Kászon–Szajol, Csíkcsicsó-Újszász.
Az elmúlt években számos közös tevékenységre került sor, így közös nemzetközi projekt lebonyolítására, egymás turisztikai rendezvényeinek rendszeres látogatására, mezőgazdasági tapasztalatcserére, együttműködésre a kultúra területén, valamint a szórványban élő magyarok támogatásáért, egészségfelmérő programok lebonyolítására.
-Mindig nagy öröm számomra azt látni, hogy Hargita és Jász-Nagykun-Szolnok megye között milyen erős és mély az együttműködés – fogalmazta meg Kovács Sándor, a magyarországi megyei önkormányzat elnöke.
 
Csíkszereda, 2013. május 29.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774