Gyergyói polgármesterekkel találkozott Borboly Csaba

( Szavazat)59 megjelenítés
 Gyergyószék RMDSZ-es polgármestereivel találkoztak Hargita Megye Tanácsa munkatársai június 15-én Gyergyóremetén, ahol jelen volt Borboly Csaba tanácselnök és Petres Sándor alelnök is.
Különféle témakörök szerepeltek napirenden: Tamás Erzsébet, a Közbeszerzés és Közszállítás Igazgatóságának munkatársa  az elektronikus közbeszerzésről beszélt, Şerban Daniel, a Fejlesztési Igazgatóság munkatársa a turisztikai fejlesztésekről, Csiszér Botond Benedek, a Megyei Útügyi Igazgatóság vezetője pedig a nyári karbantartásról.

Orbán Béla, a Közszolgáltatások Igazgatóság vezetője beszámolt arról, hogy halad a remetei regionális hulladéktároló megvalósítása. Mint elhangzott, a projektet teljes gőzzel folytatják. Szóba került a Leader térségfejlesztési projekt is, amellyel kapcsolatban Laczkó-Albert Elemér, Remete polgármestere helyi iroda létrehozását javasolta, amely segítség lehetne az utólagos elszámolások procedúrájában. A házigazda elöljáró ugyanakkor arra kérte kollégáit, hogy a helyi költségvetésbe foglalják bele a projektre szánt összegeket.

A polgármester-találkozón a remetei tejporgyár helyzetét is megtárgyalták. A vállalat ellen csődeljárás folyik, felszámolás fenyegeti, ezért a gyár adósságának rendezésére sürgősen megoldást kellene találni. Ennek érdekében Borboly Csaba tanácselnök bukaresti találkozót javasolt, hogy politikai úton orvosolják a helyzetet.

 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774