Gyergyói-medence: jégpálya is lesz, ügyintézésben segítő területi iroda is

( Szavazat)44 megjelenítés
Február 6-i gyergyói fogadóórája végén rendhagyó sajtótájékoztatón biztosította a Gyergyói-medence lakóit Petres Sándor megyeitanács-alelnök arról: a megyei testület jégpálya-finanszírozása biztos, az erre irányuló gyergyószentmiklósi aláírásgyűjtés teljeséggel okafogyott, és „megtévesztés” következménye. Továbbá az alelnök hírt adott arról, hogy a megyei tanács területi irodái tavasztól ügyintéző szerepet is felvállalnak, ezzel csíkszeredai utat spórolva a gyergyóiaknak ügyes-bajos dolgaikban. 
 A pár napja a sajtóban jelentkező aggodalmakra reagált Petres Sándor, a megyei tanács gyergyói alelnöke szerdai gyergyószentmiklósi sajtótájékoztatóján. Az alelnök dokumentumokat bemutatva garantálta: nem kell aggódniuk a gyergyói-medencei lakóknak a városi jégpálya feljavítása miatt. Mint utalt rá: a gyergyószentmiklósi lakók körében jelentkező aggodalmat sajnálatos módon gyergyói tanácsos kollégája, Barti Tihamér újdonsült megyei tanácsos „különutasként” kelti. Miként azt a sajtónyilatkozatokból és levelezésekből biztosra véve megállapította: a tanácsos megbízására jóhiszemű gyergyóiak egy sor személyes adatot szolgáltatva (telefonszám, e-mail, facebook-regisztráció léte vagy sem stb.) aláírásukat adják egy olyan kéréshez, amiben éppen Barti Tihamér tanácsost bízzák meg közbenjárásra az ügyben, pontosan azt kérelmezvén, amit a megyei testület már tavaly novemberben egyhangúlag megszavazott.
Petres Sándor az akcióról elmondta: minden tisztelete az aláíróké, „e konkrét esetben viszont egy szinte megoldott ügy mellé születnek ezek az aláírások”, tanácsostársa „imidzsépítő” visszaélése sajnálatos, és nem maradhat következmények nélkül.
– Megtévesztés, imidzsépítés, összeugrasztás, az érintett intézmények hitelének a rongálása, lejáratása ez, hiszen nem gondolom, hogy a két hónapja egyöntetűen – hangsúlyozom: egyöntetűen! – megszavazott tanácsi határozat mellé, amit e sajtótájékoztatón bemutattam a sajtónak, még aláírást is kell gyűjteni, hogy komolyan gondoljuk – fogalmazott Petres, arról is biztosítván a sajtó képviselőit: a kolléga akciója teljességgel egyéni akció, az RMDSZ-frakció a megyei testületben töretlenül, harmonikusan dolgozik együtt. Mint mondotta, elvárja Barti kollégától, hogy „minimum elnézést kérjen” a gyergyói lakóktól, valamint az érintett intézményektől, mivel „neki tudnia kellett volna, hogy itt teljesen nyitott kapukat dönget, és azt hiszem, hogy ezzel a lépéssel ártott azoknak a jóhiszemű gyergyói embereknek, akik odaálltak a dolog mellé, ártott a megyei tanácsnak, amelyik testületnek ő is tagja, és amelyik felvállalta ezt az ügyet, és nincs arról szó, hogy csíki vagy udvarhelyi kolléga ezt meg akarná akadályozni – ahogyan azt sajtónyilatkozataiban állította.”
Petres Sándor jelezte: egyetlen kolléga javasolta a jégpálya-finanszírozás elhalasztását a novemberi tanácsülést megelőző frakcióülésen, és ez Barti Tihamér.
Optimális esetben a jégpálya-felújítás ütemterve:
2012. november 26-án Gyergyótölgyesen megszületett az egyhangú határozat a közel 400 ezer eurós összértékű beruházásról – melyet 90%-ban a megyei tanács, 10%-ban a gyergyószentmiklósi önkormányzat biztosít: http://hargitamegye.ro/index.php?pg=news_3_1834
2013. január 4-én megkapták a gyergyószentmiklósi önkormányzattól az ez ügyben hozott utolsó határozatot és a kiegészítő dokumentumokat a pálya feljavításához: ezeket meg kell újítani, hiszen 2008-as technikai dokumentációt tartalmaznak.
– Egyik szálon megtörténik a dokumentáció felújítása és a közbeszerzés, másik szálon a költségvetés elfogadása, és a közbeszerzés lejártával elindítjuk a beruházást. Ezt vállaltuk, ezt tesszük – fogalmazott az alelnök.
Sajtótájékoztatóján ugyanakkor jelezte: a megyevezetés márciustól megerősíti a területi irodáit – így a székelyudvarhelyit, székelykeresztúrit, csíkszeredait, gyergyószentmiklósit és maroshévízit is –, amelyek a kapcsolattartó szerepkör mellett ügyintéző szereppel bővülnek a lakók érdekében, így többé nem kell majd a megyei tanáccsal kapcsolatos ügyekkel Csíkszeredába utazni. Az erre irányuló működési szabályzat végelegesítve van, március közepétől be is üzemel. Az erre irányuló információkkal külön médiakampányban jelentkeznek majd.
Az alelnök a saját, alelnöki fogadóóráival kapcsolatosan elmondta: minden szerdán 10–12 óra között fogadja a hozzá fordulókat, de kéri az előzetes bejelentkezést a gyergyói területi iroda 0266-361313-as telefonszámán, mivel feliratkozók híján a terület polgármesteri hivataljait látogatja végig.
 
Gyergyószentmiklós, 2013. február 6.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774