Gyergyói Lovas Napok

Gyergyói Lovas Napok

(0 Szavazat)68 megjelenítés

Nagy sikernek és látogatottságnak örvendett IV. Gyergyói Lovas Napok, amelyet a Krigel Sport Klub szervezésében, Hargita Megye Tanácsa társszervezésében rendeztek meg 2011. szeptember 17–18-án. Az eseményre több mint 12 ezren látogattak ki a gyergyószentmiklósi fogathajtópályára, ahol több mint 40 program közül választhattak. A rendezvény kutyakiállítással vette kezdetét, majd a lovas programok következtek.

Ezek közül a két – talán legérdekesebb – a Polgármesterek csatája és a Vicces hajtás volt. A megmérettetésben Nagy Zoltán, Gyergyószentmiklós alpolgármestere bizonyult a legjobbnak, de szintén dobogós helyezést ért el Márton István Hargita Megye Tanácsának képviseletében és Laczkó-Albert Elemér, Gyergyóremete polgármestere.

Fogathajtásban a legjelentősebb verseny a Székelyföldi Fogathajtó Kupa volt, melyen, az előző évhez hasonlóan, szintén a kovásznai Bodó Zoltán győzött, megelőzve Romfeld Zsolt gyergyószentmiklósi és Kádár Barna székelyudvarhelyi hajtókat.
Szintén nagy sikernek örvendtek a Magyarországról érkezett solymászok és csikósok bemutatói, amelyek a közönség számára nagyrészt újdonságnak számítottak.
Szombat délelőtt a Góbé lovasudvar gyerekei tartottak lovas ügyességi bemutatót, Balázs Sándor military-ugrásokkal gyönyörködtette a közönséget, valamint kétnapos versenyen vettek részt a díjugratók és a Gyergyói Vágta versenyszámok résztvevői is.
Vasárnap délben, a déli harangszó után föleresztették a postagalambokat, valamint a tekerőpataki Harsona fúvószenekar is fellépett. A rendezvény rangját és sokszínűségét további programpontok növelték, amelyek a lovassportok (rómaikocsi-bemutató, lószemle, lóidomítás) és hagyományaink köré csoportosulnak (huszár-karuszel, székelyruha-bemutató). A versenyszámok között a pályaépítési és -ismerési periódusokat szombaton a Hóvirág Néptáncegyüttes, a Step Dance tánccsoport és a Trend Divatbemutató tette érdekesebbé, míg vasárnap Bartis Erzsébet népdalénekes és szintén a Step Dance tánccsoport, valamint a rajzpályázat kiértékelése és díjazása tették változatossá.
A Krigel Sport Klub, illetve a helyi és a megyei tanács által társszervezett gyergyószentmiklósi rendezvény újra bizonyította: a lovak, kutyák, sólymok, galambok kedvelői, valamint a székely néphagyományok őrzői is kedvükre találtak műsorszámokat.
 
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774