Gyepesítéssel a szebb közterületekért

(0 Szavazat)38 megjelenítés

A minőségi kertkivitelezés és sportpályatervezés témájában tartottak konferenciát a csíkszeredai megyeházán április 5-én, kedden Hargita Megye Tanácsa, a Holland Farming Agro és a Garden Proiect Kft. szervezésében. A konferencia meghívottjai Hargita megyei polgármesterek és érintett szakemberek voltak. Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke elmondta, hogy számos településen sorra épülnek a sportbázisok, -pályák, ezeket viszont karban kell tartani, és ehhez nyújthat segítséget ez a rendezvény.

– Fontos, hogy az új létesítmények ne csak az átadáskor, hanem évek múlva is szépen nézzenek ki, ezért nem mindegy, a települések vezetői hogyan végzik a sportpályák, parkok, játszóterek karbantartását – jelentette ki a tanácselnök.

 

A konferencián jelen volt Becze István megyei tanácsos és Zólya Zoltán, a megyei tanács közigazgatási osztályának vezetője is. Az előadók a minőségi kert kivitelezésével, sportpályatervezéssel, gyepesítéssel, valamint ezek szakszerű fenntartásával kapcsolatos tudnivalókat ismertettek. Zsigó Gábor a holland Scotts Professional cég kelet-európai igazgatója különböző  gyepmagvakról és műtrágyákról tartott bemutatót, Răzvan Bulugea, a Holland Farming Agro Kft. igazgatója pedig a Scotts magvak és műtrágyák használatában elért eredményeket ismertette. A jelen lévő Hargita megyei elöljárók és szakemberek az előadások anyagát és termékmintákat kaptak kézhez. A cégek szaktanácsadással is tudnak segíteni.

Csíkszereda, 2011. április 5.  

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774