Generációk iskolája eseménysorozat Hargita megyében

( Szavazat)36 megjelenítés
A Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás idén ősszel megrendezi a Generációk iskolája című eseménysorozatot, amely a Fiatalok Hargita megyében 2020 koncepció része, célja a fiatalok mint értékes erőforrás bevonása a megye fejlődési folyamataiba, valamint az, hogy hozzájáruljon a megye általános társadalmi fejlődéséhez.  
 A találkozók lehetőséget biztosítanak arra, hogy a kulturális élet és az üzleti szféra markáns képviselői, sikeres közéleti és élettapasztalattal rendelkező személyiségei találkozzanak és beszélgessenek középiskolás diákokkal tanítás és inspiráció céljából. A projekt kulcsfogalma a tudástranszfer, amely hidat épít és átjárhatóságot biztosít a generációk között.
 
A projekt keretében már három ilyen találkozót szerveztek: október 29-én Csíkszeredában a Nagy István Művészeti Líceumban, ahol Haszmann Pál, a csernátoni Haszmann Pál Múzeum vezetője és Biró A. Zoltán, a csíkszeredai Sapientia-EMTE Műszaki és Társadalomtudományok Karának dékánja mesélt a diákoknak; október 30-án Székelyudvarhelyen a Tamási Áron Gimnáziumban, ahol Csutak István regionális politikai szakértő és Hermann Gusztáv történész beszélgetett a fiatalokkal; valamint október 31-én ugyancsak Székelyudvarhelyen, a Benedek Elek Tanítóképzőben Csáki Rozália, a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány vezetője és András Lajos fafaragó mester osztotta meg élettapasztalatait a középiskolásokkal. A meghívottak lehetőséget biztosítottak a diákok kérdéseinek. hozzászólásainak, és kötetlen beszélgetés alakult ki.
 
– Manapság egyre többet lehet hallani Székelyföld modernizációjáról, építéséről, fejlesztéséről, valamint a fiatal korosztály sokrétű szerepéről az említett folyamatokban. A fiatalokra kell építeni, azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni azt a tudás- és tapasztalatbázist, amit az idősebb generációk felhalmoztak az idők során. A Generációk iskolája kezdeményezés fő célja a fiatal és idősebb generációk közötti párbeszéd elősegítése, a tudás és tapasztalat átadása a fiatal generációknak ahhoz, hogy ezek kreativitásukkal, fokozott teherbírásukkal a megszerzett tudásra építve dolgozzanak és járuljanak hozzá Székelyföld jövőképének a megvalósításához. A projektet a Hargita Megye Tanácsa által létrehozott Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás bonyolítja le, fő támogató a Nemzeti kulturális Alap – nyilatkozta a témában Gászpor István, a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás igazgatója.
 
Az eseménysorozat folytatódik Csíkszeredában, Gyergyószentmiklóson és Székelyudvarhelyen.
 
Csíkszereda, 2012. október 31.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774