Gazdag programot szerveztek Csíkszeredában az Egészségügyi Világnap alkalmából

( Szavazat)191 megjelenítés
Közel ötszáz érdeklődőt vonzott április 6-án, szombaton az a rendezvénysorozat, amelyet Hargita Megye Tanácsa szervezett Csíkszeredában az Egészségügyi Világnap alkalmából. A legkisebbektől a legidősebbekig mindenki megtalálhatta a neki való hasznos időtöltést a párhuzamosan négy helyszínen zajló változatos programok között. 
 Az esemény megnyitóján Zonda Erika, Hargita Megye Tanácsa Programok és Alárendelt Intézmények Vezérigazgatóságának vezetője ismertette a nap programjait, kiemelve, hogy a megyei tanács erőfeszítéseket tesz a megye egészségügyének fejlesztése, valamint a lakosság egészségi állapotának javítása érdekében, ezt a célt szolgálja ennek a napnak a megszervezése is.
A csíkszeredai megyeházán érdekfeszítő előadást hallhattak az érdeklődők, elsőként dr. Kovács Edit az egészséges táplálkozás fontosságára hívta fel a figyelmet, többek között megtudhattuk, hogyan számolhatjuk ki egy felnőtt ideális testsúlyát, hogy ne fogyasszunk túl sok cukros üdítőt, hiszen azok veszélyesen megemelik a szervezet cukorszintjét, és a kiadós reggeli fontosságát is hangsúlyozta, akárcsak a testmozgás jelentőségét. Dr. Mezei Márta bőrgyógyász szakorvos a bőrápolás rejtelmeibe vezette be az érdeklődőket.
Albert Ildikó pszichológus a lelki egészség megőrzésének fontosságára hívta fel a figyelmet, és útmutatással szolgált a mindennapok kiegyensúlyozott megéléséhez, a helyes időbeosztás és a pozitív gondolkodás szerepét hangsúlyozva. Maczalik Ernő biológus, természetgyógyász Életvitel és egészség címmel tartott előadást az információs társadalom és a reklámok káros hatásairól, amelyek kielégíthetetlen igényeket támasztanak, de valójában egyre távolabb taszítanak az egészséges életmódtól.
A megyeházán ingyenes szűrővizsgálatokat is végeztek a Caritas egészségügyi szakemberei, sokan jelentkeztek vérnyomás-, vércukorszint-, koleszterinmérésre és EKG-ra. Ugyanakkor asztaliteniszezésre is lehetőség nyílt a földszinti tanácstermek előterében.
Eközben a a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban nyílt napot szerveztek. Az érdeklődők meglátogathatták a kórház osztályait, és echo- meg EKG-, valamint különböző egészségügyi vizsgálatokon vehettek részt. Az intézményben testsúlyt is mértek, és tájékoztattak a testtömegindex jelentőségéről.
A sportolni szeretőket számos lehetőség várta a Csíkszeredai Salveo Egészségmegőrző Központban, ahol egész nap használhatták a sószobát, de volt gyerektorna, spinning, óriáslabda, aerobik is.
A József Attila Általános Iskola tornatermében aerobikon és zumbán vehettek részt az odalátogatók.
Összességében mind a szervezők, mind a résztvevők nagyon sikeresnek értékelték az Egészségügyi Világnap alkalmából szervezett egész napos programot, erről tanúskodott a sok boldog, mozgástól kipirult arc, a jó mérési eredményektől megnyugodott ember, ugyanakkor sokaknak azzal a tanulsággal szolgált, hogy bizonyos betegségek kialakulásának veszélyére jobban oda kell figyelniük.
 
Csíkszereda, 2013. április 6.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774