Garázsból húsfeldolgozó kisüzem

( Szavazat)97 megjelenítés
Húsfeldolgozó kisüzem létesült Csíkmindszenten
 
Sikertörténetnek mondható a csíkmindszenti Nagy Géza tevékenysége, aki alkalmi mészárosként kezdte a húsfeldolgozást, de a Hagyományos és Helyi Termékek Vásárának köszönhetően mostanra megépítette saját húsfeldolgozó kisüzemét. 
 Csíkmindszenten május 31-én mutatták be Nagy Géza húsfeldolgozó portáját Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Tánczos Barna volt államtitkár, illetve Rácz Árpád megyei tanácsos jelenlétében.
Nagy Géza felelevenítette az kisüzem létrejöttének történetét, s mint mondta, beleszületett a mészárosságba, édesapjától tanulta meg annak fortélyait, és azóta is képezte magát, de sohasem gondolta, hogy egyszer ez lesz megélhetésének alapja. A Hagyományos és Helyi Termékek Vásárára kezdtek többféle húskészítményt előállítani, s mivel hatalmas volt a kereslet, rengeteg visszajáró kliensük van, akik mindig számítanak a kiváló minőségű, kizárólag házi alapanyagból, házias módszerekkel készült termékekre, így valósággal rákényszerültek arra, hogy megépítsék az kisüzemet, hogy nagyobb mennyiségben tudják előállítani a termékeket. Ezért döntött úgy, hogy garázsát hasznosabb célra fordítja, azt alakította az előírásoknak megfelelő kisüzemmé, amely tartalmaz elektromos húsdarálót, töltőgépet, szárítót és füstölőt is, a hús gyúrását pedig kézzel végzik. Így sokkal finomabb lesz – állítja a gazda.
Borboly Csaba gratulált a mindszenti gazdának, aki mindenki számára példa lehet, aki munkával, kitartással akar fejlődni és megélni Székelyföldön. Elmondta, a megyei tanács igyekszik piacot teremteni a székely termékeknek, és igyekeznek megteremteni a törvényes hátteret is a kisvállalkozások működésének, amelyben sok eredményt értek már el, hiszen most már lehetőség van kisvágóhidak létesítésére is.
Tánczos Barna és Borboly Csaba együtt gyúrtak meg és töltöttek fel egy adag kolbászt, amelyet a résztvevők meg is kóstolhattak.
 
Csíkszereda, 2012. május 31.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774