Friss ivóvíz a terepmotoros Güdücön

( Szavazat)29 megjelenítés
Egymillió-százötvenezer lej értékű beruházást adtak át a Gyergyószárhegy községhez tartozó – terepmotoros pályáiról és versenyeiről híres – Güdücön december 5-én. A beruházásnak köszönhetően a 180 lakosú település utcai közkúttal és öt tűzcsappal is gazdagodott. 
 Az ünnepélyes szalagvágásra a helyiek gyűrűjében került sor, melyen Gábor László polgármester meghívására részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Petres Sándor alelnök, valamint Moldován József képviselőjelölt is. A polgármester megköszönte a megyei tanácsnak és a többi támogatónak, hogy hozzájárultak az ivóvízhálózat megvalósulásához, majd Petres Sándor alelnök a beruházás tanulságára hívta fel a figyelmet: „Jó példa arra, hogy nincs olyan kistelepülés, amelyet leírunk, nincs olyan kistelepülés, amelyet – úgymond – halálra ítélünk. Szárhegy polgármestere példaként állhat a településvezetők előtt, hogy ne csak a községközpontot lássák, hanem a hozzá tartozó kisebb helységeket is fejlesszék.”
Borboly Csaba tanácselnök beszédében hangsúlyozta, ez a beruházás a turisztika és a mezőgazdaság szempontjából is fontos.
– Én azt gondolom, hogy itt, Gyergyószentmiklós szomszédságában, ebben a turisztikai övezetben mindenképp nagyon fontos volt, hogy a korábban elkészült motokrosszpályának és az ehhez kapcsolódó térségnek legyen vezetékes vízellátása. Sikerült, még amikor kormányon voltunk, a csatornahálózatra is megnyerni a pénzt, így abban bízom, hogy azt is sikerül majd kivitelezni, és ez a két beruházás ennek a kis falunak az életében nagy előrelépés lesz. Az idegenforgalom és a mezőgazdaság szempontjából is fontos ez, így mondhatnám talán azt is, hogy Güdücön az élet most kezdődik – fejtette ki a tanácselnök.
Moldován József képviselőjelölt a helyi önkormányzat, a megyei tanács és az országos képviselet együttműködése eredményének nevezte az ivóvízhálózat megvalósítását:
– Ez a beruházás remek példa arra, hogyan működik együtt a magyar érdekképviselet három alappillére, a helyi és a megyei tanács, valamint a parlamenti képviselet és a kormányzati tisztségviselők a fejlődés érdekében. Az elkövetkezőkben is arra kell figyeljünk, hogy ez a három egység ugyanígy összefoghasson a helyi közösségek érdekében. Önöknek december 9-én el kell menni szavazni ahhoz, hogy mi beleszólhassunk az ehhez hasonló döntésekbe – fejtette ki a képviselőjelölt.
A szalagvágást követően a jelenlevők az egyik utcai kútból megkóstolták a friss vizet. A továbbiakban Gyergyószárhegy önkormányzata működteti az ivóvízrendszert, és a lakosokkal közösen oldják meg a hálózatra való rácsatlakozást.
Az összesen 7050 méter hosszú vízvezeték kiépítését, Hargita Megye Tanácsa felterjesztése nyomán, az 577/1997 számú kormányhatározat alapján finanszírozták. A közbeszerzési eljárás után a kivitelezési szerződést 2007-ben kötötték, ám a finanszírozás lassú üteme miatt csak 2012-ben fejeződhettek be a munkálatok.
 
Güdüc, 2012. december 5.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774