Fotópályázat nyerteseit díjazták a megyeházán

(0 Szavazat)46 megjelenítés

Díjazták az Európai Mobilitási Hét (szeptember 16–22.) alkalmából a Hargita Megye Tanácsa Energiagazdálkodási Ügynöksége által meghirdetett fotópályázat nyerteseit Ökomobilitás 2 lábon/2 keréken témában. A fotópályázat kiértékelését és a díjátadást szeptember 27-én tartották a csíkszeredai megyeházán.  

Hargita megye 2013-ban is csatlakozott az európai kezdeményezéshez, amelynek célja a figyelem felhívása a közlekedés okozta környezeti, és egészségi károkra, az ésszerű autóhasználatra, a közösségi és nem motorizált közlekedési eszközök használatának társadalmi, környezeti és egészségmegőrzési előnyeire. A mobilitás hétnek minden évben van egy alapgondolata, ez idén a Tiszta levegő – Mozdulj érte! volt, mondta Szigeti Mária, a Hargita Megye Tanácsa Energiagazdálkodási Ügynökségének munkatársa.
– Két okból is találó az idei üzenet: egyfelől ráirányítja figyelmünket arra, hogyha nem változtatunk közlekedési szokásainkon, akkor az egyik legalapvetőbb szükségletünkben korlátozzuk önmagunkat, ami nem más mint a tiszta és egészséges levegő. A mottó második fele így szól szól: mozdulj érte!, vagyis személyes felelősségünket hangsúlyozza a környezetünk és saját egészségünk érdekében – fogalmazott a Szigeti Mária.
Márton Ildikó, fotóművész, a zsűri egyik tagja beszámolt arról, hogy miért éppen fotópályázattal kívánják felhívni a figyelmet a mozgás fontosságára.
– Mai társadalmunkban domináns szerepe van a képi világnak. A fénykép a fejünkben alakul ki, a fotógép ehhez csak eszközként szolgál. Ma már ott tartunk, hogy nem kellenek drága masinák jó minőségű képek készítéséhez, akár mobiltelefonnal is lehet jó alkotásokat létrehozni, ez pedig az itt kiállított képeken is látszik – mondta a fotóművész.
A háromtagú zsűri, Balázs Attila fotóművész, Péter Árpád, a Csíkszeredai Sportiskola vezetője, valamint Márton Ildikó fotóművész fotómontázs kategóriában különdíjat ítélt oda Fodor Zsuzsannának. Dicséretben részesítette Szőcs Antalt és Gáll Klárát.

A pályázázat nyertesei:
I. helyezett – Kovács László Attila, nyereménye: 400 lejes vásárlási utalvány (Kerékvár kerékpáros-szaküzlet)
II. helyezett – Gáll Ferenc, nyereménye: 300 lejes vásárlási utalvány (Zerge szakbolt)
III. helyezett – Héjja Árpád, nyereménye: 2 darab uszodabérlet (Csíki Csobbanó).

Csíkszereda, 2013. szeptember 27.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774