Formálisan is megerősítettük Összetartozásunkat (beszámoló)

( Szavazat)38 megjelenítés
Július 2–4. között mintegy harmincfős Beszterce-Naszód megyei csoport Hargita Megye Tanácsának Összetartozunk érkezett tapasztalatcserére szórványprogramja révén. A Szülőföld Alap által támogatott Hargita megyei tanulmányútra önkormányzati dolgozók, pedagógusok, valamint civilszervezetek képviselői voltak hivatalosak.

Péntek délelőtt a megyeházán folytattunk egyeztető beszélgetést, melyen Sófalvi László, a megyei tanács alelnöke mondott köszöntőbeszédet. Ezt követően Zonda Erika, Hargita Megye Tanácsának Programok és Vidékfejlesztési Igazgatóságának vezetője, az Összetartozunk szórványprogram felelőse ismertette a szórvány-, majd a játszótér- és szociális programokat.
A délutáni órákban a Csíki Székely Múzeumba látogattunk, ahol megtekintettük a Barabás, Munkácsy, Szinyei és kortársaik című tárlatot. A háromnapos tapasztalatcsere kiemelkedő mozzanatát a péntek délutáni sajtótájékoztatóval egybekötött együttműködési szerződés aláírása jelentette, melyet Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Borsos Károly
László, a Beszterce-Naszód megyei Bethlen Egyesület vezetője látott el kézjegyével.
Innen utunk a gyergyószárhegyi Lázár-kastélyhoz vezetett, ahol Kassay L. Péter, a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ igazgatója fogadott és kalauzolt bennünket. Esti kikapcsolódásként a csíkszeredai Második Mini Jazzfesztivál zárókoncertjét hallgattuk meg.
Szombaton az Ezer Székely Leány Napja rendezvény programjain vettünk részt, megcsodálva a Szabadság téren táncoló sokaságot, részt vettünk a csíksomlyói kegytemplomban megtartott ünnepi szentmisén, majd a Nyeregben tánccal és énekszóval vigadtunk. Vasárnap délelőtt székelyudvarhelyi városnézés szerepelt a programban, fejet hajtottunk Orbán Balázs és Tamási Áron sírjánál, végül pedig a parajdi sóbányába invitáltuk vendégeinket. Borboly Csaba megyeitanács-elnök hangsúlyozta: a program által esély nyílt egymás jobb megismerésére, és munkánk által túlléphetünk a formaságokon. „Ismét bizonyítottuk, hogy összetartozunk” – fogalmazott a Bethlen Egyesület elnöke a szerződés aláírásakor.
„Feledhetetlen pillanatokat éltünk át, múlt és jelen között híd épült. A Beszterce- Naszód megyei csoport tanulmányi kirándulása alkalmából ezúton is köszönet Hargita Megye Tanácsának. Mert ÖSSZETARTOZUNK!” – e sorokat jegyezte be Székely Emese a Bethlen Egyesület részéről a Csíki Székely Múzeum vendégkönyvébe.
Csíkszereda, 2010. július 5.
 
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774