Fontos létesítményt avattak Székelydályán

( Szavazat)27 megjelenítés
A közösség fejlődéséhez elengedhetetlen az ivóvízhálózat
Vízrendszert adtak át május 6-án, vasárnap a Kányád községhez tartozó Székelydályán. A közel 300 lakost érintő, 815 ezer lej értékű beruházás két év alatt, tavaly készült el az 577/1997-es kormányhatározat alapján, a lakók igénylésére. Az ügyet a község elöljárói felkarolták, Hargita Megye Tanácsa pedig felterjesztette a kormányhoz. 
 – A közösség fejlődéséhez elengedhetetlen, hogy vízrendszer is épüljön. A beruházások nyomán pedig remélhetőleg az elvándorolt fiatalok közül is minél többen hazaköltöznek, erősítve a közösséget – mondta köszöntőbeszédében Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke, hangsúlyozva, hogy az említett fejlesztéseket csakis összefogással lehet elérni.
A tanácselnök szerint a kisfalvakban vannak az értékeink, amelyekre büszkéknek kell lennünk. Azt is elmondta, hogy Székelydályán a következő nagyobb fejlesztés az út felújítása kell hogy legyen, ennek tervét a megyei tanács már idén elkészíttette, és a remélhetőleg a jövő évben nekifoghatnak a kivitelezésnek. Borboly Csaba ismételten hangsúlyozta: ha megvannak a modern élet feltételei, akkor nagyobb valószínűséggel költöznek haza az elvándoroltak, ugyanakkor minden telek, ház többet ér – „annyival nőtt a falu értéke, amennyibe került a beruházás”.
– Ezért ügyeljenek a tulajdonukra, becsüljék meg a falujukat, hiszen a felújítás alatt álló műemlék templommal, a közbirtokossági beruházásokkal együtt komoly támpontok épülnek a jobb élethez, helyi munkahelyek megteremtéséhez – mondta a tanácselnök.
György Sándor, Kányád község polgármestere megköszönte a beruházást, amelyet együttes erővel sikerült megvalósítani. Végezetül a létesítményre áldását adta Fülöp Szabolcs református lelkész.
A vízrendszerhez a vizet természetes források befogásával nyerik, és egy 77 köbméteres acélszerkezetű tartályba gyűjtik. A vezetékek hossza összesen 5928 méter, és a rendszer része még 7 közkút, 7 tűzcsap meg egy napelemes automata klóradagoló rendszer. Kányád község a bekötőutak, források és tartályok védőövezeteinek bekerítését végezte el. A község biztosítja a vízrendszer működtetését, és a lakossággal közösen oldja meg a rendszerre csatlakozást.
 
Csíkszereda, 2012. május 6.
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774