Fontos a cégvezetőkkel való kapcsolat és kommunikáció

( Szavazat)97 megjelenítés
Március végén öt jelentős székelyudvarhelyi ipari létesítményt látogattak meg a megyei tanács képviselői azzal a céllal, hogy feltérképezzék a térségben levő termelővállalatok helyzetét. Akkor az Antal István parlamenti képviselő kezdeményezésére elindított sorozat első felvonásában, az összesen mintegy 1000 munkahelyet biztosító Matriţa Rt., Matplast Rt., Roseal Rt., Select Metlemplast Kft. és Technophar Kft. tevékenységébe szereztek betekintést a megyei tanács illetékesei. 
 Május 24-én, pénteken egy újabb gyárlátogatásokat magában foglaló megbeszéléssorozaton vett részt Antal István és Birtalan József, a megyei tanács alelnöke Székelykeresztúron és Székelyudvarhelyen. Az eseményen részt vettek továbbá Ambrus Sándor és Incze Csongor megyei tanácsosok, valamint a sajtó képviselői.
A meglátogatott, összesen több mint 400 munkahelyet biztosító ipari egységeket azok vezetői mutatták be az elöljáróknak és a jelenlevőknek: Kovács Géza (Explocom GK Kft. – Székelykeresztúr), Bencze Tivadar (Eurato Rt.), Verzár Éva és Szekeres Domokos (ABC Impex Kft.), Vass Áron és Orbán Dénes (Nyko Kft.), Tókos József (Prospero Technik Kft.).
Az ipari létesítményekbe való közös látogatást azért kezdeményezte Antal István, hogy a megyei tanácsosok, valamint Hargita Megye Tanácsának vezetői megismerjék azokat a termelési, ipari tevékenységeket, amelyeknek a humán erőforrásai a műszaki tapasztalat alapkövét jelenthetik egy lehetséges kutatóbázisnak a közeljövőben létrehozandó székelyudvarhelyi vállalkozói inkubátorház keretében.
„Kizárólag olyan ipari egységeket látogattunk meg, amelyeket az 1989-es fordulat után hoztak létre udvarhelyszéki vállalkozók. Van köztük országos piacvezető is, de mindegyik ipari létesítmény a folyamatos fejlesztésre koncentrál, a piaci pozíciók megőrzése és erősítése érdekében. Külön színfoltot jelentett a legfiatalabb, székelykeresztúri fiatfalvi létesítmény, melyben a faszén előállításából keletkező technológiai gázakat elektromos áram termelésére használják. Ugyancsak jó hír volt a nap végén, hogy az egyik meglátogatott vállalkozástól nemrégiben a Rolls-Royce rendelt. Ezek a tények is bizonyítják, hogy Székelyudvarhelyen létezik egy ipari-műszaki tudásközpont, amit érdemes fejleszteni” – mondta Antal István.
A munkamegbeszéléseken a házigazdák bemutatták az adott ipari egységeket, a megyei tanács képviselői pedig ismertették az udvarhelyi vállalkozói inkubátorház tervét.
„Hargita Megye Tanácsa a megyében működő ipari létesítményekkel való aktív kommunikáció érdekében fontosnak tartja, hogy időről időre személyesen is felvegye a kapcsolatot a cégvezetőkkel. Örvendetesnek tartom, hogy a mostani találkozókon a vállalkozói inkubátorházról is tudtunk egyeztetni a cégvezetőkkel. Az ipari létesítmények vezetői fontosnak tartják egy ilyen inkubátorház létrehozását és működtetését, hiszen sikeres vállalkozókként tudják, hogy a cégindítás és a tevékenység első éveiben mekkora segítséget nyújtott volna egy, többféle szakmai szolgáltatással az üzletemberek rendelkezésére álló vállalkozói központ” – mondta Birtalan József, a megyei tanács alelnöke.
 
Székelyudvarhely, 2013. május 26.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774