Folytatódik az előző négyévi építkezés

( Szavazat)28 megjelenítés
Letette hivatali esküjét Hargita Megye Tanácsának régi-új elnöke
– Ez a nap szimbolikusan, de gyakorlatilag is új időszak kezdetét jelenti – jelentette ki Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának régi-új elnöke július 2-i hivatali eskütételén, ahol meghívottként a közvetlen munkatársak, polgármesterek és az egyházak képviselői voltak jelen, valamint a Hargita Megyei Törvényszék vezetője és a megyei prefektúra képviselője. A tanácselnök értékelte az elmúlt négy évet, a kampányt, és vázolta a jövőbeni prioritásokat. 
 – A kampányban viszonylag könnyű dolgunk volt, mert olyasvalamire építhettünk, amivel a mellettünk induló pártok egyike sem büszkélkedhetett: eredményekre – jelentette ki, megköszönve az elmúlt időszakban nyújtott segítséget.
Borboly Csaba szerint az elkövetkező nyolc év meghatározó lehet térségünk életében, hiszen az Európai Unió következő költségvetését 2020-ig tervezik, tehát ezt kell szem előtt tartani pályázásnál, támogatások lehívásánál. A megyei tanács elnöke az elkövetkező esztendők prioritásainak tartja a helyi tanácsokkal való jó együttműködés kialakítását, fenntartását, a Kisfalu program folytatását, a szakképzések és az egészségügyi rendszer feljavítását, a minőségi élelmiszer-előállítás elősegítését, a fafeldolgozásban, a turizmusban és vendéglátásban rejlő lehetőségek kiaknázását, a román–magyar párbeszéd megteremtését és fenntartását, valamint az uniós források bevonását és felhasználását is.
– A következő időszakban törekszünk a jó hangulatra, fokozottan egymásra figyelni, és igyekszünk kicsiből sokat teremteni – jelentette ki Borboly Csaba.
 
Csíkszereda, 2012. július 3.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774