Folytassuk, Székelyföld!

( Szavazat)33 megjelenítés
Borboly Csaba újra indul Hargita Megye Tanácsának elnöki tisztségéért
Sajtótájékoztatón jelentette be Borboly Csaba, hogy folytatni szeretné megyei tanácselnökként elkezdett munkáját a jövő évi helyhatósági választások után is, ezért az RMDSZ-en belül versenybe száll a megyei önkormányzati vezetői tisztségre való jelölésért.
 
Az RMDSZ Hargita Megyei Egyeztető Tanácsa (HET) július 15-i ülésén döntött a helyhatósági választások tisztségére való jelölési határidőket illetően, így augusztus 15-ig lehet jelentkezni az RMDSZ Hargita megyei tanácselnöki tisztségére. A HET augusztus 29-én dönt az RMDSZ megyei tanácsi elnökjelöltjének személyéről, valamint a megyei tanácsosi lista térségenkénti leosztásáról is, amelyre utólag a területi szervezetek döntéshozó testületei nevesítik jelötljeiket. A polgármesterjelöltekről és a helyi önkormányzati tisztségviselők jelöltlistáiról az ősz folyamán fognak dönteni az RMDSZ szervezetei. A megyei jogú városok polgármesterjelöltjei, illetve a megyei tanácselnökjelöltek személyét a Szövetségi Elnökség hagyja jóvá.
 
– Remélem, hogy folytatni tudjuk a 2008-ban elkezdett munkát törésvonal nélkül, mert Székelyföld közösségeinek szüksége van arra, hogy minél jobban képviseljék az érdekeiket – mondta Borboly a sajtótájékoztatón. Hangsúlyozta: „Az utóbbi hetekben is bebizonyosodott, hogy hatékonyan csak az RMDSZ tudja az erdélyi magyarság érdekeit képviselni, s ez különösen így van ma, amikor a válság közepette az embereknek igazán szükségük van a segítségre". Hozzátette: „az RMDSZ-nek sikerült az elmúlt időszak gazdasági nehézségei ellenére is növelnie a megyei beruházásokat európai alapok bevonásával. Az RMDSZ érdeme az is, hogy a három székelyföldi megye vezetőivel való hatékony együttműködés eredményeként érdemben beszélhetünk székelyföldi összefogásról, közös székely jövőről. Az RMDSZ volt az, aki az elmúlt két hónapban a megyék összevonásával kapcsolatban kialakult veszélyhelyzetet kezelni tudta."
 
Saját jelölésével kapcsolatban a jelenlegi tanácselnök elmondta, hogy az elmúlt három évben a Székelyföld minden közössége komoly munkát végzett, és megtiszteltetés volt számára ezt a nagy közös vállalkozást megyei tanácselnökként szolgálnia. Amennyiben a megye polgárai megtisztelik bizalmukkal, úgy a megkezdett munkát folytatni szeretné.
 
– Három éve azzal az elhatározással indultam el, hogy a székely emberek munkájával, összefogásával Székelyföldet öntudatos, sikeres régióvá fejlesszük. Ezen az úton elindultunk, és jelentős haladást értünk el. Számos elkezdett megyei programunk van, aminek még csak első gyümölcsei értek be. Beigazolódott, hogy nemcsak az aszfaltozás fontos, hanem többek között a mezőgazdaság fejlesztése, a kulturális programok, a helyi termékek értékesítése és a közösségek, egyházak, civil szervezetek munkája, támogatása is. A munkahelyteremtés az egyik olyan fontos kihívás, amely terén az elkezdett lépéseket folytatnunk kell – mondta Borboly, aki RMDSZ-többségű megyei tanácsban képzeli el a jövőbeni munkáját is. „Az elmúlt három évben bebizonyosodott, hogy csak egységes, RMDSZ-többségű megyei tanácsban lehet eredményesen folytatni a Székelyföld újjászervezését. Hiába van jelen más párt, mert az a pártpolitikai érdekek mentén sokszor a lakosság érdekeivel ellentétben hoz döntéseket, gátolja az érdemi döntések meghozatalát" – hangzott el a sajtótájékoztatón.
 
Borboly elmondta: „Egy olyan időszakban, amikor kezdetben ellenzéki szerepből, majd a a gazdasági válság körülményei között, a kormányzati források elapadásával küszködve kellett dolgozni, sikerült elérni, hogy Székelyföldön látványos infrastrukturális fejlesztések történtek, valamint sikeres gazdaságfejlesztési programokat indítottunk el (székely termék, gazdatámogató program). A következő választási ciklus sem ígérkezik könnyűnek. A gazdasági válság újabb hulláma fenyeget, de most azzal az előnnyel indulhatunk, hogy megvannak az alapok a további építkezéshez. Nehéz körülmények között bizonyítottunk ebben a ciklusban, ezért biztosan megálljuk a helyünket a következőben is." Az elnök abbéli reményét fejezte ki, hogy több RMDSZ-es tisztségviselő lesz 2012-ben a megyében, mint eddig, és a politikai érdekek nem fogják akadályozni a helyi közösségek érdekeinek érvényesülését. A nem RMDSZ-es vezetésű önkormányzatokkal való együttműködés kapcsán elmondta: „azokat a településeket is segítettük, azokat a fejlesztéseket is támogattuk, ahol nem volt RMDSZ-többségű vezetés, és sok helyen belátták, hogy az egységes fellépés az egyetlen járható út." Borboly Csaba bízik abban, hogy a 2008-ban megkezdett munka folytatása mellett döntenek majd ezeken a településeken is a polgárok.
 
Borboly jelezte, elsőként felkéri a három területi szervezet vezetőségét, hogy a helyi szervezetek közreműködésével segítsék a jelöléséhez szükséges ajánlások összegyűjtésében, mert minden helyi szervezetre számít, és tudja, hogy augusztus közepéig a három területi RMDSZ-szervezet segítségével sikerül eleget tennie a jelöltséghez szükséges feltételeknek.
 
Borboly Csaba a sajtótájékoztató zárásaként fontosnak tartotta kiemelni, hogy az elkövetkező időszakban a helyi közösségek életében fontos szerepet játszó szereplőkkel folytatnak egyeztetéseket az Erdélyi Konzultáció keretében, és ennek megfelelően állítják fel a jelöltek listáját, illetve készítik el a programot.
 
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774