„Folytassuk, Székelyföld!”

( Szavazat)71 megjelenítés
Borboly Csaba továbbra is emberközeli politikára törekszik
Az RMDSZ Hargita Megyei Egyeztető Tanácsa (HET) szeptember 10-én egyhangúlag úgy döntött, támogatja Borboly Csabát, Hargita Megye Tanácsa elnökét abban, hogy ismét induljon a tanácselnöki tisztségért a jövő évi helyhatósági választáson. Ennek kapcsán szeptember 12-én Borboly Csaba sajtótájékoztatót tartott Gyergyószentmiklóson Bende Sándorral, a Gyergyó Területi RMDSZ elnökével együtt.
 
A tanácselnök megköszönte a lakosság több mint 16 ezer támogató aláírását, amely a jelöléshez szükséges aláírások kétszerese, és ugyancsak köszönetet mondott a Hargita megyei helyi RMDSZ-szervezeteknek, amelyek valamennyien támogatták újrajelölését. Borboly Csaba kifejtette, szimbolikus töltettel bír, hogy jelenleg a Hargita megyei RMDSZ-szervezetek között nincs vita, hanem olyan példaértékű szolidaritásnak lehetünk tanúi, amilyet korábban nem tapasztalhattunk a szövetségben.
– A 16 ezer aláírás azt mutatja, hogy nem puszta feltételteljesítésről beszélhetünk, hanem valós támogatásról. Megtiszteltetés számomra ez a bizalom, hiszen az eddigi munkám elismerését jelenti, ugyanakkor felelősséget és elvárást is, aminek igyekszem minden erőmmel megfelelni és eleget tenni – jelentette ki a tanácselnök. Szerinte az eddigi összefogásnak látható hatása van – példa erre a számos gazdasági, turisztikai fejlesztési projekt –, és ezt az összefogást erősíteni kell. Borboly Csaba hangsúlyozta, hogy nehéz volt az elmúlt három év, mivel 2009-ben az RMDSZ ellenzékben volt, ráadásul a gazdasági válság sem kedvezett a megye fejlődése szempontjából, ám ennek ellenére sok uniós és kormánypénzt sikerült lehívni.
A tanácselnök szerint mandátuma elmúlt három évét az emberközeliség jellemezte, és erre épül majd a kampánya is.
– Szolid, visszafogott kampányra készülök – mondta Borboly Csaba, hozzátéve: az elkövetkező időszakban szövetséget szeretne kötni a releváns társadalmi csoportokkal, és a konzultációs folyamatba jobban bevonná azokat, akik eddig nem nagyon vettek ebben részt. – A lakossággal folyó konzultáció három éve tart, és ezt folytatjuk: a következő kampányban a megye összes településére ismét el szeretnék jutni, hogy minél több emberrel szóba álljak, és közösen megoldást találjunk a felmerülő gondokra. Folytassuk, Székelyföld!
Gyergyószentmiklós, 2011. szeptember 12.
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774