Fiatal felnőtteket segítő központ nyílt Csíkszentmártonban

( Szavazat)67 megjelenítés
Ünnepélyes keretek között nyitották meg Csíkszentmártonban május 30-án, csütörtökön az újonnan épült multifunkcionális, átmeneti elhelyezést nyújtó szociális központot. A csíkszentmártoni intézmény szolgáltatásait azon fiatalok vehetik igénybe, akik 18–35 év közöttiek, és elhagyták vagy el fogják hagyni a gyermekvédelmi rendszert. Az újonnan megnyílt intézmény olyan feltételeket biztosít, amelyek segítik a hátrányos helyzetű fiatalokat a társadalomba való beilleszkedésben, illetve esélyt teremt az önérvényesítés és a minél önállóbb életvitel megteremtésére. 
 A 2011 novembere és 2013 májusa között magvalósított pályázatot a Világbank finanszírozta az Idős Személyek, Szociális, Családügyi és Munkaügyi Minisztérium által, a projekt kivitelezője pedig a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság volt.
A központ három fából készült épületet foglal magában, 2426 négyzetméter felületen. A területet a megyei tanács vásárolta a központ számára. Az új intézménynek köszönhetően megnövekedett Hargita Megye Tanácsa szociális szakhálózatának kapacitása, amire egyre nagyobb igény mutatkozott az utóbbi időszakban.
A létesítmény átadási ünnepségén részt vett Elekes Zoltán, a vezérigazgatóság vezetője, Gergely András, Csíkszentmárton polgármestere, valamint Birta Antal, Hargita Megye Tanácsának vagyongazdálkodási vezérigazgatója is. Elekes Zoltán ünnepi beszédében elmondta, hogy a központ létrehozásának célja a nehéz helyzetben lévő fiatalok segítése. Gergely András polgármester felszólalásában köszönetét fejezte ki a kivitelezőknek, és kiemelte annak fontosságát, hogy az épületek tájba illőek.
– Akik a projekt kivitelezésével foglalkoztak, elmondhatják, mennyi akadályba ütköztek, de nagy öröm számunkra, hogy e megvalósítással újabb lehetőséget teremtettek a fiatalok segítésére – mondta a település elöljárója.
A multifunkcionális, átmeneti elhelyezést nyújtó szociális központ legfeljebb hároméves időtartamra teljes körű ellátást biztosít 12 fiatalkorú számára, hogy megfelelő körülmények között kezdjenek önállósodni.
 
Csíkszereda, 2013. május 30.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774