Fényképes bizonyítékokat küldtek a megyei tanács elnökének

( Szavazat)40 megjelenítés

Már két bejelentés érkezett a gyilkostói forgalom ügyében Borboly Csabához

 A Gyilkostóért Mozgalom kezdeményezéséhez csatlakozott márciusban Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke azzal, hogy bejelentéseket vár a lakosságtól a Gyilkostó üdülőtelepen, illetve környékén észlelt törvénytelenségekről vagy szabálysértésekről, és azokat továbbítja az illetékes hatóságoknak.

Az akció meghirdetése óta két bejelentés érkezett fényképes bizonyítékkal a forgalmat akadályozó teherautókról. Borboly Csaba, ígéretéhez híven, a kapott információt eljuttatja az illetékes szerveknek: a prefektusi hivatalnak, a megyei és az országos útügynek, a szállítási minisztériumnak, a megyei rendőrségnek és nem utolsósorban a Hargita Megyei Területi Közrendi Hatóságnak (ATOP).

Egy rendelet szerint a hét tonnánál nehezebb tehergépkocsik nem haladhatnak át az üdülotelepen, mégis rendszeresek a nagy kamionok áthaladásáról szóló panaszok. A Gyilkostóért Mozgalom kezdeményezői arra kérnek mindenkit: aki teheti, úgy fotózza le ezeket a teherautókat, hogy a képen a rendszámtáblát is le lehessen olvasni, és a fényképeket küldjék el a gyilkostoert@gmail.com vagy az info@borbolycsaba.ro e-mail címre. A megyei tanács elnöke az illetékes hatóságoknak továbbít minden olyan lakossági bejelentést, amelyet bizonyítékokkal támasztanak alá, a teljes diszkréció biztosításával. Nemcsak a Gyilkostót érintő közúti forgalomban, hanem az üdülőtelepen észlelt jogtalanságokat, szabálysértést vagy törvénytelenséget, például illegális kereskedelmet vagy szemetelést is jelezhetik, közölte korábbi, március 25-i közleményében Borboly Csaba, hangsúlyozva: fontos azonnal jelezni az ilyen eseteket, bizonyítékkal, mert másképp nem tudnak lépni az ügyben.

– Mindehhez szükség van a helyi vállalkozók, civil szervezetek, politikusok összefogására. Amikor a közigazgatás képtelen megbirkózni egy nagy problémával, akkor szükség van minden jó szándékú ember segítségére. Gyilkostó többet érdemel, ezért fontosnak tartjuk, hogy a megyei tanács segítsen ennek a kiemelt székelyföldi turisztikai célpontnak a fejlesztésében – nyilatkozta a megyei tanács elnöke.

   
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774