Felújították a kőrispataki református templom tetőzetét

( Szavazat)44 megjelenítés
Ökumenikus istentisztelettel adtak hálát Kőrispatakon a református templom újrafödési munkálatainak befejezéséért november 11-én. 
 A kőrispataki református és unitárius közösség együtt adott hálát a vasárnapi istentisztelet alkalmával annak a kezdeményezésnek a sikerességéért, amely révén a két felekezet tagjai együttes erőfeszítéssel teremtették elő a munkálatokhoz szükséges összeg több mint felét. A költségek másik felével Hargita Megye Tanácsa sietett a két közösség segítségére. Az istentisztelet előtt az elvégzett munkát Borboly Csaba megyeitanács-elnök is szemügyre vette, és méltatta a hívek példás kezdeményezését, további összefogásra biztatva őket még több közösségerősítő megvalósítás érdekében. Mint mondta, már önmagában az összefogás is közösségerősítő hatású, de a sikeres kivitelezés együttes megünneplése még inkább.
– Öröm számomra itt járni, mert valahányszor erre visz az utam, mindig látom, hogy javítják a házakat, új építkezés folyik, vagy a legutóbbi látogatásom óta újabb fejlesztések történtek. Mindez azt jelenti, hogy ennek a közösségnek van jövőképe. Forduljanak bátran történelmi egyházainkhoz, mert nagy szerepet vállalnak a közösségépítésben és a jövőkép megvalósításában – mondta Borboly Csaba.
Az újrafödött református templom után a megyei tanács elnöke a nem messze álló unitárius templomot is megtekintette, amelyben éppen a falak gombátlanítása folyik. A közösség erre is jelentős anyagi támogatást kapott a megyei tanácstól.
 
Csíkszereda, 2012. november 11.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774