Felújították a Gyergyószárhegyi Polgármesteri Hivatal székhelyét

( Szavazat)87 megjelenítés
A Gyergyószárhegyi Falunapok alkalmával, augusztus 13-án adták át a helyi polgármesteri hivatal felújított épületét. A szalagvágással egybekötött ünnepélyes átadáson Gábor László, Gyergyószárhegy polgármestere köszöntötte az egybegyülteket, és arra kérte a lakosságot, hogy vegyenek részt az általa vezetett hivatal szeptember 5 – 10 között tartandó nyílt napjain, amikor bárki betekintést nyerhet majd az intézmény munkájába. Az polgármester reményét fejezte ki, hogy az elkövetkező száz évben nem kell a mostanihoz hasonló méretű felújításokat végezzenek az épületen.
 
 
Az átadáson részt vevő Borboly Csaba, Hargita Megye tanácsának elnöke elmondta: „A megyei tanács mindent megtett, hogy megújulhasson ez az épület, de tudniuk kell a szárhegyieknek, hogy ebben a szűkös világban sok gyergyó térségi polgármesteri hivatalnak kellett anyagi forrásokról lemondania Gyergyószárhegy javára. Úgy gondolom, a községnek szüksége volt erre a beruházásra, és remélem sok ügyet és gyorsan fognak itt intézni, megkönnyíte a helyiek életét”.
 
Az esemény meghívottja, Moldován József, a Távközlési és Információs Társadalom Minisztériumának államtitkára arról beszélt, hogy bár nagyon sok hivatalban járt már szerte az országban, de ilyen takarós, gazdaságos hivatalokat, mint székelyföldön sehol sem látott. „Gratulálok Hargita Megye Tanácsának és annak elnökének, Borboly Csabának, hogy támogatta ezt a felújítást” – mondta az államtitkár.
 
Az egybegyűltek az egyházi áldást követően Munzlinger Attila fotókiállítását tekinthették meg a felújított épületben.
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774