Felújították a güdüci Hidegkút forrást

(1 Szavazat)84 megjelenítés
Megújult pihenőhely várja a Gyergyó környékieket és a turistákat Güdücön: a gyergyószárhegyi Torzsások Turisztikai Egyesülete sikeresen pályázott Hargita Megye Tanácsánál, így sikerült felújítani a Hidegkút forrást. A tízezer lej értékű pályázathoz a gyergyószárhegyi önkormányzat is hozzájárult húsz köbméter faanyaggal. Felújították magát a forrást, kővel kirakták, lefolyókat építettek, és 6 darab 10 személyes fedett asztalt készíttettek padokkal, továbbá három tűzhelyet, szemeteseket és egy illemhelyet létesítettek.
 
A szeptember 18-i avatóra ellátogatott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki szerint a szárhegyi vendégfogadás messzen földön hires, és a térségben sok látnivaló van még a Lázár-kastélyon és a ferences kolostoron kívül.
– Remélhetőleg ez a kedves kirándulóhely meg fogja hosszabbítani a turisták itt-tartózkodásának idejét, és ezzel a beruházással ismét bővítettük Székelyföld turisztikai kínálatát. Ezért örülök, hogy a Torzsások Turisztikai Egyesülete megpályázta a megyei tanács kiírását – nyilatkozta a tanácselnök, hozzátéve: a Torzsások egyesület ismert szinte egész Hargita megyében, ugyanis termékeikkel rendszeresen részt vesznek a megyei tanacs által szervezett hagyományos és helyi termékek vásárán Csíkszeredában.
Gáll Kinga, a Torzsások Turisztikai Egyesületének elnöke elmondta, hogy elsősorban az idősebbek részéről merült fel az igény, hogy azt a helyet, ahová fiatalabb korukban jártak, helyre kellene hozni. Hargita Megye Tanácsánál volt egy kiírás forrásfelújításra, erre pályázott az egyesület, de itt nem állnak meg, további létesítményeket is terveznek a későbbiekben, többek között egy kulcsos ház megépítését.
Gábor László, Gyergyószárhegy polgármesterétől megtudtuk, hogy ez egy hagyományos kirándulóhelye a güdücieknek.
– Már nagyapáink is ide jártak, például táncolni. Ezért számunkra nagyon fontos volt, hogy megőrződjön ez a hely. A másik, hogy így felújítva a térség turizmusának az egyik pillére lehet a Hidegkút forrás, Szárhegy turisztikai kínálatát egészíti ki – mondta a polgármester, aki azt is közölte, hogy a község szeretne egy kilátót építeni, ahonnan be lehetne majd látni a teljes medencét.
Csíkszereda, 2011. szeptember 18.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774