Felújított polgármesteri hivatalra tűzték ki a székely zászlót Fenyéden

( Szavazat)32 megjelenítés
Két nagy beruházást: egy aszfaltozott forgalmas mellékutcát és a felújított polgármesteri hivatalt adtak át Fenyéden május 24-én. Hargita Megye Tanácsa mindkét munkálatot 30 000 lejjel támogatta. 
 Fenyéd egyik legforgalmasabb, Kollektív utca néven ismert, nagyon rossz állapotban levő utcáját aszfaltozta le a helyi polgármesteri hivatal a csatornázási munkálatok befejezése után. Az aszfaltút mindkét oldalán, a falun ritkaságnak számító, térköves járda húzódik.
Bokor Botond, a község RMDSZ-es polgármestere az átadási ünnepségen örömét fejezte ki, hogy sikerült megmutatniuk: közös erővel a gazdasági válság idején is tudnak építkezni.
– Úgy érzem, sikerült a négy évvel ezelőtti ígéretünkhöz híven tevékenykednünk, és az akkori Mosolygós Székelyföldet! szlogenünkhöz híven olyan beruházásokat megvalósítanunk, amelynek örülhetnek az itt élők – hangsúlyozta a polgármester.
Az ünnepségen Verestóy Attila RMDSZ-es szenátor utalva a szintén május 24-én átadott, máréfalvi Nyírő József Általános Iskola felújítására, elmondta, az események láncszemként kapcsolódnak egymásba, a ma pillanatában teremtjük meg a jövőt.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke beszédében az összefogás fontosságát hangsúlyozta. Kiemelte: – ahhoz, hogy egy ilyen beruházás ilyen hamar elkészüljön jó együttműködésre és közös erőre van szükség.
A tanácselnök a teljesen felújított polgármesteri hivatalnál átadta a megyezászlóként is elfogadott székely zászlót, amelyet ünnepélyesen kitűztek az épület homlokzatára. A polgármester elmondta, örül, hogy végre elérkezett ez a pillanat, és méltó helyen loboghat a székely zászló, hiszen eddig az épület rossz állapota miatt nem tűzték ki azt. Az épületet kívülről teljesen felújították, új nyílászárókat helyeztek el, és biztonságos parkolót építettek. A polgármesteri hivatal ékessége a Dávid Mózes híres székely kapu faragó mester által készített, most felújított és felállított székely kapu, amely újként fogadja a betérőket.
Az ünnepi eseményeken részt vett Birtalan József megyemenedzser, Sófalvi László, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, valamint helyi és megyei tanácsosok, illetve tanácsosjelöltek.
 
Csíkszereda, 2012. május 24.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774