Felújított megyei utat adtak át Székelyvarságon

( Szavazat)35 megjelenítés
Átadták a 138B jelzésű megyei út utolsó, frissen leaszfaltozott 4,5 kilométeres szakaszát augusztus 5-én Székelyvarságon, a községben zajló 33. Málnaszüret Fesztivál keretében. Az évek során a teljes szakaszon végzett korszerűsítés Hargita Megye Tanácsa több millió eurós beruházása, a szóban forgó utolsó szakasz értéke pedig mintegy 700 ezer euró. 
– Többéves munka végén vagyunk – mondta Tamás Ernő, Székelyvarság polgármestere –, hiszen 4-5 évvel ezelőtt kezdtük el a bekötőút aszfaltozását. Nekünk, akiknek a poros, gödrös úthoz kellett hozzászoknunk, nagyon sokat jelent a mindennapokban az új út, mely ugyancsak fontos a Székelyudvarhelyre ingázóknak, de a községi turizmus számára is. Remélem, az útépítés eredményeként az Udvarhelyen lakó varságiak kedvet kapnak a hazaköltözéshez.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint a székelyvarsági útépítés is mélységében megváltoztatja az itt élő emberek életét. Mint elmondta, nehéz és erőteljes összefogás eredménye a megépített varsági út, ugyanis a megyei tanács szintjén a többi térség – Csík, Gyergyó – is be kellett hogy segítsen, hiszen egy ekkora beruházáshoz elengedhetetlen volt, hogy más települések lemondjanak kisebb tervek kivitelezéséről.
– Három-négy éve az egész világ érzi a gazdasági válság hatását, három hónapja pedig ellenzékben vagyunk, ilyen körülmények között kellett megoldást találni a varsági útépítésre. Engedjék meg, hogy megdicsérjem a polgármesterüket, aki nagy segítségünkre volt a munkálat több szakaszában is. A megvalósított építkezés is jelzi: nincs lehetetlen. És én is ezzel biztatok mindenkit, és ezt tanulhatjuk önöktől, varságiaktól, elég csak szétnézni a községben, és lépten-nyomon ezzel szembesülünk. Használják biztonságban és jó egészségben az utat! – zárta szavait a tanácselnök.
– Zsindelyország közepén különleges bátorság kellett harminchárom évvel ezelőtt, egy más korszak utolsó éveiben ahhoz, hogy egy ilyen nagyszerű rendezvényt útjára indítsanak – így köszöntötte Zsigmond Barna Pál, Magyarország csíkszeredai főkonzulja az útátadásnak is ünnepi keretet biztosító Málnaszüret Fesztivál résztvevőit. – Hiszem, hogy a közös állampolgárság és az épülő utak is összekötnek bennünket, ugyanúgy, ahogy egy ilyen példaértékű rendezvény is kapocs tud lenni a különböző régiókban élő magyarok közt.
Sófalvi László, Hargita Megye Tanácsának leköszönt alelnöke felelevenítette, hogy több évvel ezelőtt megfogalmaztak Borboly Csabával egy közös célt, hogy a községközpontok és a megyeszékhely legyen jó úttal összekötve.
– Ideérkezve, a most átadott út kezdeténél örömmel láttam a táblát, azzal a felirattal, hogy „Székelyföldet építünk”, ugyanis a hajdani terv kiszélesedett, és a teljes régió fejlesztése a központi cél. Látszik az RMDSZ segítő ereje is – mondta a volt alelnök.
A rendezvényen bemutatkoztak a megyei tanács által támogatott varsági fúvósok. Az ünnepi eseményen jelen voltak a magyarországi Homokmégy testvértelepülés képviselői, valamint a Hargita Megye Tanácsa szórványprogramjának keretében itt tartózkodó óteleki diákok csoportja.
 
Csíkszereda, 2012. augusztus 5.
 
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774