Felújított községi útszakaszt adtak át Gyepesen

( Szavazat)97 megjelenítés
Hargita Megye Tanácsa minél előbb aszfaltúttal szeretné összekötni a települést a községközponttal
 
Helyi, megyei és kormányzati összefogás eredményeként valósult meg 900 méter községi út átadása a Homoródszentmárton községi Gyepesen. A frissen leaszfaltozott szakaszt július 27-én Borboly Csaba megyeitanács-elnök, Birtalan József alelnök, és Antal István, parlamenti képviselő avatták fel. Az út felújításához szükséges összeget Hargita Megye Tanácsának közbenjárására utalták ki a helyi tanácsnak az 1997 évi 577-es számú kormányhatározattal erre a célra létrehozott alapból. 
 Borboly Csaba szerint a beruházás értékét növeli, hogy az összefogás eredményeként a közel 300 000 lej értékű munkálatot szinte teljes egészében állami támogatásból sikerült megvalósítani egy olyan száz tagú közösség számára, amely egymagában, önerőből, kellő anyagi keretek hiányában ezt nem tudta volna megtenni.
A megyei tanács elnöke biztosította a helyieket, hogy ezután is figyelemmel követi a település fejlődését, akárcsak a többi kis lélekszámú falu sorsát. Arra fognak törekedni, hogy a település minél hamarabb összekötődjön a községközponttal.
Antal István képviselő az úton tervezett jövőbeli beavatkozásokat vetítette előre. Elmondása szerint a napokban a fejlesztési minisztériumban egyezetett az Országos Infrastruktúrafejlesztési Program folytatásáról. Mint mondta a program folytathatóságának biztosítására javasolta, hogy kisebb értékű részmunkálatokat tervezzenek és kezdjenek el, így a kormány is könnyebben tudna garanciát vállalni, azaz a kivitelezők kifizetésének elmaradása nem fog akadályt jelenteni. Ily módon a megyei tanács munkája sem lesz hiábavaló, hiszen Hargita Megye Tanácsa is jelentős alapokat fordított a tervek elkészítésére, amelyek a program leállítása óta hányódnak Bukarestben. A képviselő kiemelte, hogy reményei szerint Gyepes aszfaltúttal való összekötése Székelyudvarhellyel Homoródremete irányában is megvalósulhat az elkövetkező 4–5 évben.
Az frissen aszfaltozott útszakasz rövid megáldása során a helyi református lelkész példabeszédében ráerősített a megyei tanács településekre irányuló politikájának helyességére. Pál apostolt ídézve, az egymásről való gondoskodást illetően kihangsúlyozta, hogy néha a legértéktelenebbnek tűnő dolgok a legszükségesebbek, azaz Hargita Megye Tanácsának hozzállása megfelelő, hiszen egy szervezet is csak úgy tud megfelelően működni, ha minden tagja egészséges.
A szalagvágást követően szó esett a helyiek mindennapi gondjairól is. Legnagyobb gondjuk az ivóvíz szűkössége. Gyepes egyetlen településként maradt ki Homoródszentmárton község ivóvízrendszerének kiépítéséből. Ezt a helyi közbirtokosság rövidesen amerikai segítséggel próbálja meg orvosolni, illetve a megyei tanács hozzájárulásával.
 
Csíkszereda, 2012. július 28
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774