Felújított iskolába járhatnak a fenyőkúti gyerekek

( Szavazat)51 megjelenítés
– Két évvel ezelőtt a helyiek már jelezték az iskola rossz állapotát, amikor a megyei tanács testülete felmérte az oktatási intézmények helyzetét. Akkoriban szinte kőkorszaki állapotok uralkodtak az iskolában, amit a megyei döntéshozó testületnek köszönhetően sikerült megváltoztatni – mondta Katona Mihály, Korond község polgármestere a felújított fenyőkúti iskola avatóünnepségén, szeptember 16-án.
 
A felújításra váratlanul nyílt lehetőség, amikor Hargita Megye Tanácsa költségvetéséből az adók visszaosztása során 76 ezer lejt sikerült elkülöníteni a felújításra. A megyei tanácsi alapokhoz a helyi önkormányzat 40 ezer lejt tett hozzá, de jelentős volt a szülők hozzájárulása is.
– Ennek köszönhetően a fenyőkúti gyerekek is emberséges körülmények között tanulhatnak, és újabb feltétel szól amellett, hogy az itt tanuló gyerekek a későbbiekben hasznos tagjai legyenek a társadalomnak – mondta a polgármester, megemlítve, hogy Korondon idén egy 62 éves várakozás is véget ért a vadasmezői villanyhálózat kiépülésével.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint a közösség alapvető intézményei az iskola és a templom.
– Az itt tanuló 37 gyerek a jobb körülményeknek köszönhetően többre lesz képes. A kényelem és a meleg épület segít, hogy a gyerekek a tananyagra tudjanak figyelni. Ez a figyelem a közösség javát szolgálja hosszú távon, így méltán várhatunk el többet a gyerekektől – mondta a tanácselnök.
Borboly Csaba arról biztosította a jelenlévőket, hogy továbbra is számíthatnak a megyei tanács támogatására, segítséget ígérve a fenyőkúti óvoda rendbetételére, majd átnyújtotta a megye zászlaját a fenyőkúti és a korondi szakközépiskola igazgatójának.
Csíkszereda, 2011. szeptember 16.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774