Felújítják a csíkszeredai Petőfi Sándor utcai családorvosi rendelők épületét

( Szavazat)179 megjelenítés
Hargita Megye Tanácsa megrendelésére elkezdték a csíkszeredai Petőfi Sándor utcában található családorvosi rendelők épületének felújítási munkálatait október 24-én. A négy háziorvos által bérelt épület felületének egyharmadán végeznek egy hónapon belül épületbiztonsági és felújítási munkálatokat mintegy 100 000 lejértékben. A rendelések programját mindez nem befolyásolja.
 
 
A helyszínen, hétfőn a Hargita Megye Tanácsa ügykezelésében levő, a Petőfi Sándor utca 16. szám alatt található épület felújítási munkálatainak részleteit Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Birta Antal, a megyei tanács vagyongazdálkodási igazgatóságának vezetője, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház vezetőtanácsának elnöke és Bulbuk Márton építőmérnök, a munkálatokat tervező és kivitelező cég igazgatója ismertette. Az eseményen jelen volt Demeter Ferenc, a megyei kórház menedzsere és a rendelőt bérlő családorvosok, dr. Balási Magdolna, dr. Bulbuk Enikő, valamint dr. Papp Ilona. Rajtuk kívül családorvosként rendel az épületben dr. Bota Sándor is, illetve fogászati rendelők is működnek az épületben.
 
– Régóta tervezzük az épület felújítását, amelyet az építkezési engedélyek beszerzése miatt most tudunk elkezdeni. Azt szeretnénk, hogy a betegek gyors, hatékony és korszerű kiszolgálásban részesüljenek, és ehhez a feltételeket is meg kell teremtenünk. Az orvosok jól végzik a munkájukat, de sokszor egy rossz állapotban levő épületben nehéz jó munkát végezni. Szerettük volna ezt az épületet eladni az itt dolgozó orvosoknak, de, egyrészt a gazdasági válság miatt, nem tudták megvásárolni, ezért úgy döntöttünk, hogy a megyei tanács saját beruházásából feljavítjuk. Reméljük, hogy az első havazás előtt, egy hónapon belül sikerül a felújítást befejezni, és az itt dolgozó orvosok korszerűbb körülmények között végezhetik majd munkájukat, sőt a betegellátás körülményei is megfelelőbbé válnak – nyilatkozta Borboly Csaba a munkálat indításakor. A megyei tanács elnöke hozzátette, további felújítások megvalósítását is tervezik a jövő év folyamán a polgármesteri hivatallal közreműködve.
 
Bulbuk Márton építőmérnök a munkálat részleteit ismertetve elmondta, az épület állaga tönkrement, mert a padlók megsüllyedtek, csatornák hiányában a víz befolyt az épület alá, és a padlósüllyedés következtében a falak megrepedtek. Mint elmondta, kicserélik a csőrendszereket, a csatornahálózatot, külső vakolást és festést végeznek, új padlót tesznek le, és a személynyilvántartó terem új beosztása és bővítése végett falakat építenek.
 
Birta Antal igazgató elmondása szerint 2003 óta, amióta a megyei tanács ügykezelésében van az épület, minden évben igyekeztek kisebb-nagyobb javításokat végezni az épületen, és reméli, hogy a későbbiekben is tudják folytatni ezeket.
 
A jelenleg elkezdett munkálat az épület Petőfi utcára néző boltozatának, illetve a hátsó udvarba nyíló személynyilvántartónak és a mellékhelyiségeknek a felújítását és új beosztását foglalja magában. A munkálat nem érinti a várótermet és a rendelőszobákat, ezektől elzártan történik, így a rendelés a munkálatok ideje alatt is zavartalanul folytatódhat.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774