Felelőtlen városvezetés Balánbányán

( Szavazat)37 megjelenítés
Hargita Megye Tanácsa elnökének október 24-i kérésére Ladányi László Zsolt prefektus kivizsgálóbizottságot hívott össze a balánbányai fűtésgond ügyében. A vizsgálat során a megyei közpénzügyi hivatal illetékesei megállapították, hogy Balánbánya város költségvetésében 128 ezer lej található felhasználatlanul, amit a helyi oktatási intézmények fűtésszámláinak egyenlítésére lehetne fordítani.
 
 
– Sejtésünk beigazolódott: van pénz a helyi költségvetésben – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. – Az önkormányzatiság felelősséget is jelent, és embertelennek tartom azt, hogy a gyerekek sínylik meg egy felelőtlen városgazdálkodás következményeit. Az ügyben tartott korábbi megbeszéléseinken is hangsúlyoztam, hogy először mindig helyben kell keresni a megoldást, persze ehhez helyi szándék is szükséges.
 
Borboly Csaba szerint az oktatás az egyik legfontosabb ágazat, ezért annak biztosítását prioritásként kell kezelni, nem kell másra „elpancsolni” a pénzeket. A megyei tanács elnöke és munkatársai, a prefektussal együtt, holnap, azaz szerdán egyeztetnek a Hargita Gáz Rt. szolgáltatóval a balánbányai fűtésgond megoldásáról. Mint ismeretes, fűtéshiány miatt két hete leállt a tanítás a balánbányai Havasi Gyopár óvodában, és csak 25 perces órákat tartottak az 1-es számú iskolában. A balánbányai oktatási intézmények nem először küszködnek hasonló gondokkal, hisz egy sajátos (rossz) helyi pénzügyi szemlélet miatt a helyi tanács a szociálisan érzékenyebb területeket tudatosan pénz nélkül hagyta a várt bukaresti eseti különtámogatások („különleges nemzetiségi” helyzetükre hivatkozva) reményében – írtuk korábbi közleményünkben.
 
Csíkszereda, 2011. október 25.

  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774