EPP-nyilatkozat az európai energiabiztonságról

(0 Szavazat)60 megjelenítés

Az energiabiztonság az európai, illetve EU-s energiapiacon, valamint a helyi és regionális hatóságok ebben játszott szerepe – ez volt a témája annak az ülésnek, amelyet a Régiók Bizottsága európai néppárti frakciója tartott a litvániai Kaunasban október 18-án. A résztvevők tárgyaltak a fenntartható energiaellátás és a megfizethető energiaárak biztosításának szükségességéről, egy közös európai energiapiac megteremtéséről, továbbá megvitatták az európai államok elektromos és gázhálózatai összekapcsolásának lehetőségeit. 

 Az ülésen részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki a téma kapcsán tett nyilatkozatában az alternatív energiaforrások szükségességét hangsúlyozta.
– Európának és így szűkebb régiónknak is komoly lépéseket kell tennie az energiabiztonság megteremtése érdekében, ezért fontos számba venni az újrahasznosítható energia előállításának lehetőségeit. Cselekednünk kell, még akkor is, ha nehéz, fájó intézkedésekre van szükség, hiszen a jelenlegi energiafüggőség hosszú távon fenntarthatatlan, más források után kell néznünk – összegzett a megyeelnök.
A néppárti frakció tagjai végezetül elfogadtak egy nyilatkozatot Európai energiabiztonság címmel, amely kimondja, hogy mivel nincs egységes uniós energiapiac, emiatt magasak az energiaárak a lakosság, a közszolgáltatók és az ipar számára egyaránt, ami tovább ront a jelenlegi válsághelyzeten. Éppen ezért sürgős az európai hálózatok összekapcsolása és a közös energiapiac megteremtése, aminek érdekében a tagországok szolidaritása és gazdasági versenyképességének növelése szükséges. (A nyilatkozat angol nyelven elolvasható itt: http://web.cor.europa.eu/epp/AtWork/GroupmeetingsAndSeminars/Documents/Draft%20Declatation_en.pdf)
Borboly Csaba Régiók Bizottságában kifejtett tevékenységéről itt olvashat: http://www.borbolycsaba.ro/tevekenyseg/regiok-bizottsaga/

Csíkszereda, 2013. október 18.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774