Energiatakarékossági konferenciát szerveztek Csíkszeredában

( Szavazat)34 megjelenítés
A Nemzetközi Energiatakarékossági Világnap alkalmából szervezett konferenciát szerdán délelőtt a csíkszeredai megyeházán Hargita Megye Tanácsának alintézménye, a Hargita Megyei Energiatakarékossági Közszolgálat. A rendezvényt Miklóssy Ildikó, a közszolgálat osztályvezetője, valamint Becze István megyei tanácsos nyitották meg. Miklóssy Ildikó felvázolta az előadások témáját, majd átadta a szót Becze Istvánnak, aki a megyei tanács részéről köszöntötte a résztvevőket. Beszédében kiemelte, hogy lennie kell egy napnak, amikor a Föld jövőjére figyelünk. 
 – Különösen fontos erre odafigyelni megyénkben, mivel itt az egy főre eső terület átlagosan 3,2 hektár, ami világviszonylatban jó aránynak tekinthető; van olyan település is a megyében, ahol egy főre tíz hektár jut – hangsúlyozta Becze István.
Hargita Megye Tanácsa gazdaságfejlesztési stratégiájának része az energiatudatos beruházások támogatása. Éppen ezért hívták meg a közbirtokosságok vezetőit, hogy részt vegyenek a konferencián.
Hogyan lehetne rávenni az embereket, hogy valóban odafigyeljenek a környezet- és energiatudatos életmódra? Milyen módszereink vannak az energiatakarékosságra, az alternatív energiaforrások hasznosítására? Milyen problémákat okoz a felelőtlen energiafogyasztás? Az Energiatakarékossági Világnapon a Hargita Megyei Energiatakarékossági Közszolgálat meghívott előadói ezekre a kérdésekre adtak választ. Bemutatták az energiatakarékosság módszereit, tippeket adtak az emberközelibb, energiatakarékos háztartás kialakításához. Beszéltek az energiahatékony építkezésről, főleg a közintézmények esetében, a zöld közbeszerzésekről, de a gyakorlatiasabb világítási megoldásokról is értékes információkat kaphattak a résztvevők.
A konferenciát workshop követte, amely a kisméretű ipari létesítmények energiahatékonysági megoldásairól szólt.
 
Csíkszereda, 2013. március 6.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774