Elvágták az árvátfalvi vízvezetéket

( Szavazat)34 megjelenítés
Bűnügyi feljelentésre készül Hargita Megye Tanácsa
Elvágták a Felsőboldogfalva községhez tartozó Árvátfalvát ellátó vízvezetéket, amely Hargita Megye Tanácsa Kisvíz programjából épült. Múlt hét óta ez már a második eset, hogy az árvátfalviak víz nélkül maradnak, és az ott lakók panasszal fordultak Borboly Csaba tanácselnökhöz, mert szerintük a szomszédos Patakfalván, ahol áthalad a vezeték, zárták el a vizet múlt héten, majd vágták el a csövet szándékosan.
 Mivel a beruházás még nem került a helyi önkormányzat ügykezelésébe (az átadási-átvételi határozatot viszont már mind a megyei, mind a helyi tanács elfogadta), a megyei tanács illetékes ez ügyben rendőrségi feljelentést tenni, nem a polgármesteri hivatal. Sándor József polgármester ígérete szerint rendezi a vitát Árvátfalva és Patakfalva lakói között még a nap folyamán, de ha ez nem sikerül, Hargita Megye Tanácsa bűnügyi feljelentést tesz. Ilyen cselekedetért 3 hónaptól 2 évig terjedő börtönbüntetés vagy 30 000-től 50 000 lejig terjedő bírság szabható ki.
A konfliktus mögött az áll, hogy az árvátfalvi vízbefogásnál nemrég meghibásodás történt, ezért átmenetileg az árvátfalviak is a patakfalviak forrásából kapják a vizet, amíg a hibát kijavítják. Információink szerint ez kiváltotta a patakfalviak ellenkezését.
Borboly Csaba tanácselnök ezúton is felháborodását fejezi ki, és megengedhetetlennek nevezi az ilyen cselekedetet.
– Sajnálom, hogy egy községen belül ilyen konfliktus történhet, magyar emberek között. Közösségeink között szolidaritásra van szükség, ezért felkérem az árvátfalviakat és a patakfalviakat, tárgyalják meg a problémát egymással. A polgármester urat szintén kérem, rendezze az ügyet, ez kötelessége. Sajnálom, hogy a helyi önkormányzat késlekedése miatt még nem sikerült átvenniük a vízrendszert, hogy a saját maguk kezeljék a helyzetet, beleértve a rendőrségi feljelentést is – nyilatkozta a megyei tanács elnöke.
Mint arról korábban beszámoltunk, a megyei tanács Kisvíz programjából – amely által kistelepüléseken építenek ki ivóvízhálózatot – a Felsőboldogfalva községhez tartozó Árvátfalván is ivóvízhálózat épült, amely fél éve készült el. A beruházás értéke 195 398,08 lej, és magában foglalja a forrásbefogást, 2 db 25 000 literes tartályt, 3000 méteres fővezetéket, 800 méteres elosztóvezetéket, 1 tűzcsapot és 1 utcai kutat.
 
Csíkszereda, 2012. július 12.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774