Elkezdték a csíkszeredai járóbeteg-rendelők felújítását

( Szavazat)51 megjelenítés
Elkezdődtek a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház járóbeteg-rendelőinek felújítási munkálatai december 13-án, hétfőn. Az egyik régi ajtókeretet Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Demeter Ferenc kórházmenedzser bontotta ki a felújítás jelképes elkezdéseként. A modernizálás viszont nemcsak szimbolikusan kezdődött el, a munkások már dolgoznak a helyszínen.

A kórházban tartott sajtótájékoztatón Borboly Csaba elmondta, hogy Hargita Megye Tanácsa az európai uniós Regionális Operatív Program keretében nyert pályázatának köszönhetően mintegy hétmillió lejt fordíthat a megyei kórház járóbeteg-rendelőinek felújítására, ami költséghatékony gazdálkodást tesz lehetővé az intézmény számára.

– A kórház jelentős összeget takaríthat meg azzal, hogy a megújult, korszerűen felszerelt rendelőkben gyorsan megállapíthatják, ki az, aki kórházi ellátásra szorul, és nem utalják be azokat a személyeket is, akiket nem lenne muszáj befektetni. Ezáltal pedig hatékonyabb lesz a kórházban a tevékenység – jelentette ki a tanácselnök. Mint elmondta, a beruházás értékének csupán 2 százalékát fedezik a Hargita megyei adófizetők, 85 százalékát az Európai Unió biztosítja, 13 százalékát pedig a kormány.

A projekt során a kórház 14 járóbeteg-rendelőjét újítják fel és korszerű orvosi felszereléssel látják el, az Európai Unió által előírt egészségügyi követelményeknek megfelelően. A felújítandó rendelők: urológia, sebészet, belgyógyászat, kardiológia, szülészet-nőgyógyászat, ortopédia és traumatológia, gyermekgyógyászat, ideggyógyászat, gasztroenterológia, bőr- és nemigyógyászat, elmegyógyászat, szemészet, orr-fül-gége (radiológiával), fizikoterápia és balneológia. A pályázat összértéke 6 923 142,72 lej, amiből Hargita Megye Tanácsának az önrésze 208 830,83 lej, a vissza nem térítendő pályázott összérték 5 376 737,17 lej. A projekt megvalósítási ideje 12 hónap.

A beruházás része még a várótermek, folyosók és illemhelyek felújítása, egy ügyfélhívó, sorszámosztó számítógépes rendszer, 83 korszerű orvosi felszerelés, valamint kellékek vásárlása, továbbá a rendelők és a várótermek berendezésére bútorzat vásárlása. Ezenkívül külön betegellátó részeket és mozgássérült-feljárót alakítanak ki, elvégzik a főépületben található rendelők külső hőszigetelését, kicserélik a nyílászárókat, felújítják a padlót és a belső villanyhálózatot.

 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774